чени от Австралия откриха, че хората претърпяват микроеволюция, при която

...
чени от Австралия откриха, че хората претърпяват микроеволюция, при която
Коментари Харесай

Човечеството мутира, появяват се нови кости и артерии

чени от Австралия откриха, че хората претърпяват микроеволюция, при която еволюционни промени могат да се следят за къс интервал от време. Все повече бебета да вземем за пример се раждат без мъдреци.

Д-р Теган Лукас от университета Флиндърс в Аделаида показва, че лицата на хората стават по-къси, с по-малки челюсти, което значи, че има по-малко място за зъби.



Изследването също по този начин открива, че някои хора се раждат с спомагателни кости на ръцете и краката, както и с необикновени връзки на две или повече кости на краката си.

В допълнение, изследването на доктор Лукас, дружно с професорите от Университета в Аделаида Мацией Хенеберг и Джалия Кумаратилаке, демонстрира "значително нарастване " на разгръщането на междинната колатерална артерия от края на XIX век насам.

Тя се образува, до момента в който бебето е в утробата и е главният съд, който доставя кръв до предмишницата и ръката, само че последователно изчезва по време на бременността и се замества от радиалната и лакътната артерии.

"Но при все по-голям брой случаи тя е непокътната, тъй че човек може да се роди и с трите артерии ", разясняват учените. "Тази еволюционна наклонност продължава от родените през 80-те години до през днешния ден, като междинната артерия става постоянно срещана в човешката предмишница. "



Според Лукас проучването демонстрира, че хората се развиват по-бързо, в сравнение с през който и да е миг от последните 250 години.

Авторите на проучването допускат, че измененията в естествения асортимент при човечеството могат да бъдат главната причина за тази микроеволюция.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР