Ченгета са задържали 17 души за незаконна сеч във Видинско,

...
Ченгета са задържали 17 души за незаконна сеч във Видинско,
Коментари Харесай

Удар на ченгетата от Видин! Арестуваха 17 души при мащабна акция срещу незаконната сеч

Ченгета са задържали 17 души за противозаконна сеч във Видинско, оповестиха от регионалната дирекция на Министерство на вътрешните работи.
В акцията са взели участие проверяващи служители на реда, чиновници на районното ръководство, регионалната дирекция, жандармерията и Изпълнителна организация по горите. Тя е осъществена след продължителна, упорита оперативна работа по откриване и документиране на закононарушения, осъществявани в горския фонд.
Задържаните са 17 мъже на възраст от 18 до 60 години. С полицейска мярка за период до 24 часа в ареста са приведени 10 поданици на село Арчар, четирима от Септемврийци, гражданин на монтанското село Доктор Йосифово, ломчанин и румънски жител.
Полицейските дейности били подхванати на 28 април в землището на село Мали Дреновец. Там, на черен път криминалисти открили три товарни автомобила с дърва без документи, доказващи законния им генезис. Оперативна група е направила оглед на местопроизшествието, по случая е формирано досъдебно произвеждане за закононарушение по чл.235, ал.1 от Наказателния кодекс.
В изискванията на необходимост проверяващите подхванали претърсвания на частни адреси и коли, употребени от лицата, за които са събрани данни за съпричастност към противозаконна сеч. Иззети били транспортни билети, документи, парични суми, мобилни телефони, принтери и други движимости и предмети, имащи отношение към следствието.
Продължава работата по доказване и документиране на незаконната активност на арестуваните.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР