Ченгета погнаха за информация мутрите на скандалния кмет на Галиче

...
Ченгета погнаха за информация мутрите на скандалния кмет на Галиче
Коментари Харесай

Бандата на Квиц била основният конкурент на тази на Ценко Чоков?

Ченгета погнаха за информация мутрите на скандалния кмет на Галиче Ценко Чоков, като ги увещават да свидетелстват против конкурентната им в Северозапада формация на Цветомир Ценов-Квиц, разкриват източници от ъндърграунда.

Според слуховете даже упрекнатият за предводител на тайфа за лихварство Чоков също попаднал под убежденията на криминалисти и прокурори. Всяко подпомагане на управляващите е самобитна разменна монета за по-леко наказване, разясняват кримигероите, написа "Конкурент ".

Бруталната формация на задържания след акция на антимафиотите Квиц била главният конкурент в разпределянето на лъвския къс от заграбени парцели, лихварство и опиати на тази на скандалния кмет Чоков.

Въпреки мълвите във Врачанско, че двамата главатари се споразумели за официално систематизиране на територии, враждата сред тях не стихвала и те постоянно били на нож. Десетки палежи в района се свързват точно с крамолата сред групировките.

Квиц и компания бяха задържани след масирана спецакция в Монтана, Козлодуй, Гложене и редица други обитаеми места в Северозападна България.

При обиските на къщите на 7-те задържани мутри бяха открити големи количества опиати, стотици хиляди левове, разнообразни противозаконни оръжия и злокобни уреди за мъчения. Заедно с парите измежду лихварите от групата били открити и дълги описи на длъжници от целия район.

Ченгетата към момента търсят къде ли не и един от най-доверените хора на Ценов - Цветан Тинчев, по-известен като Ландърса.

По непотвърдена информация той ръководел наказателната бригада, която с изключение на с побоища, трошене на кости и палежи събирала задълженията посредством извращения и изнасилвания на жертвите.

По време на акцията къщата на Ландърса също била щурмувана, само че той не бил там. Полицията имала оперативна информация, че Тинчев се укрива в Бургас, където тамошните ченгета не престават да го търсят.

Според един от арестуваните бандити, който пропял обаче, лейтенантът на Квиц се криел в авансово квалифицирано за сходни случаи леговище в Кнежа.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР