Челси завърши 1:1 с гостуващия Барселона в първия 1/8-финален мач

...
Челси завърши 1:1 с гостуващия Барселона в първия 1/8-финален мач
Коментари Харесай

Меси прекъсна прокоба и спаси Барса срещу Челси в Лондон

Челси приключи 1:1 с гостуващия Барселона в първия 1/8-финален мач посред им от Шампионската лига. Бразилецът Вилиан (63) даде преднина на „ сините ” след две нацелени греди преди този момент. Лионел Меси (75) вкара гола за каталунците, с помощта на който те ще имат преимущество в реванша на „ Камп Ноу ”, където и нулево тъждество би ги класирало за идната фаза на шампионата. Това бе и първо попадение в кариерата на аржентинеца против " сините ".

През първата част „ сините ” имаха по-чистите положения за гол, макар че каталунците владееха повече топката. В началото пропуски направиха Еден Азар и Антонио Рюдигер, чийто удари не откриха задачата. В 15-ата минута гостите сътвориха първата си заплаха. Лео Меси центрира в наказателното поле, където Паулиньо засече с глава, само че немери очертанията на вратата. Гостите натиснаха, само че не съумяха да застрашат вратата на Тибо Куртоа.

Малко повече след половин час игра Вилиан с фалцов удар прати топката в страничната греда. В 38-ата минута Жерард Пике засече с глава, само че топката излезе в навън. Защитникът имаше искания, че е арестуван от Рюдигер в наказателното поле, само че основният арбитър Джунейт Чакър не уточни бялата точка. Три минути по-късно след неточност на Сержи Роберто топката стигна до Вилиан, който шутира мощно, само че още веднъж страничният дирек бе асистент на Марк-Андре тер Щеген.

След почивката в 53-ата минута Луис Суарес насочи диагонален удар, а Куртоа избави с опитност. Еден Азар пък подаде на Вилиан (62), който най-сетне пък съумя да се разпише след следващ фалцов удар.

Четвърт час преди края Лионел Меси (75) изравни след две поредни неточности в отбраната на домакините и подаване на Андрес Иниеста. Така аржентинският нападател вкара за първи път на Челси в своята кариера след 8 безуспешни мача преди този момент против „ сините ”.

До края не падна нов гол и всичко ще се реши на реванша на " Камп Ноу " на 14 март, а Барса е считан за любимец с оглед и на гола си на непознат терен.

 Резултат с изображение за barcelona  Резултат с изображение за chelsea ЧЕЛСИ - БАРСЕЛОНА 1:1
1:0 Вилиан (62), 1:1 Лионел Меси (75)

Лондон, " Стамфорд Бридж "
Съдия: Джунейт Чакър (Турция)

Съдия: Овидиу Хацеган (Румъния)

РЕЗУЛТАТИ, КЛАСИРАНЕ И СТАТИСТИКА В ШАМПИОНСКА ЛИГА 


Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР