Челси заплете интригата за местата в първата четворка, които дават

...
Челси заплете интригата за местата в първата четворка, които дават
Коментари Харесай

Челси накара Ливърпул да трепери

Челси заплете интригата за местата в първата четворка, които дават право на присъединяване в Шампионската лига. Лондончани победиха с 1:0 Ливърпул на " Стамфорд Бридж " и изостават единствено на три точки от мърсисайдци, като са изиграли мач по-малко. Единственото попадение в мача осъществя Оливие Жиру в 32-ата минута, когато с глава насочи топката към мрежата.

Ако тимът на Конте победи Хъдърсфийлд в сряда, той ще се изравни по точки с Ливърпул преди последния кръг във Висшата лига. “Червените” обаче са с доста по-добра голова разлика. Победа в последния си мач в шампионата, който е домакинство на Брайтън, по всяка възможност ще има подсигурява място в четворката. В тази борба е и Тотнъм, който сега изостава на точка от Ливърпул и има преднина от две пред Челси.

Olivier Giroud the match-winner as Chelsea blunt Liverpool to keep Champions League hopes alivehttps://t.co/uElRsPDxbR #cfc #lfc pic.twitter.com/QX0BrEgNyW
— Indy Football (@IndyFootball) May 6, 2018
Мърсисайдци започнаха нападателно и сътвориха няколко положения доникъде на първото полувреме. Рефлексът на Куртоа първи опитва Фирмино с прекрасен изстрел, само че от сложен ъгъл и вратарят се оправи. Отборът на Клоп се усещаше удобно на терена, а в 25-ата минута Садио Мане опитва мощен удар, само че Куртоа мазета. След половин час игра още веднъж вратарят трябваше да избавя след изстрел на Мане.

 Челси - Ливърпул @@@

По-добрата игра на Ливърпул от началото на срещата не бе отразено върху резултата, а в 32-ата минута Челси поведе. Тогава Виктор Моузес центрира, топката се отклони и отиде на главата на Оливие Жиру, а французинът я отклони към мрежата. Малко по-късно Фабрегас пропусна да удвои задатъка на лондончани. Той бе изведен отдясно и стреля по диагонала, само че топката мина настрана от дясната греда.

След почивката тимът на Конте изглеждаше още по-добре. Той ограничаваше опитите на противника да нападна, а в това време успяваше да сътвори рискови обстановки пред Кариус. Още в 47-ата минута Моузес стреля от добра позиция. По-късно и Канте опитва да заплаши вратаря на Ливърпул, само че несполучливо.

 Челси - Ливърпул @@@

Фабрегас прати топката в мрежата на Кариус в 58-ата минута, само че попадението бе анулирано заради засада. Юрген Клоп пусна в игра Хендерсън, като тимът заигра с халфовата линия, на която разчиташе в последно време. Мърсисайдци опитваха да натиснат в търсене на равнене, само че не стигаха до положения.

Маркос Алонсо се размина с превъзходен гол, като негов удар от воле мина настрана от вратата. В самия край някогашният състезател на Челси Соланке имаше късмет да изравни, само че ударът му с глава не откри задачата.

ЧЕЛСИ - ЛИВЪРПУЛ 1:0
1:0 - Жиру (32)


СТАТИСТИКА НА МАЧА
МИНУТА Пожарна охрана МИНУТА
КЛАСИРАНЕ

ВСИЧКИ МАЧОВЕ НА ЧЕЛСИ
ВСИЧКИ МАЧОВЕ НА ЛИВЪРПУЛ

ФОТОГАЛЕРИЯ ОТ МАЧА Премиър лийг 37 кръг, неделя 6 май  Челси 1:0краен резулат  Ливърпул
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР