Челси загуби с 0:1 от Порто в мач-реванш 1/4-финалите в

...
Челси загуби с 0:1 от Порто в мач-реванш 1/4-финалите в
Коментари Харесай

Челси загуби битката с Порто, но спечели войната

Челси загуби с 0:1 от Порто в мач-реванш 1/4-финалите в Шампионската лига. Гола вкара Мехди Тареми в 94-ата минута. Първата среща бе извоювана с 2:0 от лондончани, които не престават на 1/2-финалите. През първата част двата тима не насочиха нито един прецизен удар в двете порти. Досега пред този сезон в Шампионската лига това се бе случвало единствено един път - през декември Динамо Киев и Ференцварош не уцелиха нито един път вратата на противника, като в последна сметка мачът приключи 1:0 за украинския отбор. Още в 4-ата минута напрежението се повиши след въздушен дуел сред капитана на Порто Пепе и Кай Хаверц, при който португалецът удари нападателя на Челси. Наложи се медицинският екип на лондончани да влиза на терена, само че реферът Клеман Тюрпен бързо успокои двата лагера и дуелът продължи в умерено движение. Три минути по-късно пристигна и първата заплаха пред една от двете порти. Мейсън Маунт шутира отдалеко и след рикошет в крайник на бранител топката заплашително полетя към вратата на Порто, само че в последна сметка излезе в корнер. Груба неточност на стража на Челси Менди едвам не докара до разкриване на резултата в 11-ата минута, само че Жоржиньо я поправи, избивайки в ъглов удар. Страхотна неотстъпчивост пък показва Канте в 19-ата минута, когато си върна изгубена топка на левия фланг и я подаде към Пулишич пред наказателното поле. Американецът от своя страна продължи към връхлитащия Джеймс, който шутира без закъснение, само че ударът му мина около десния дирек на вратата на "драконите ". Кай Хаверц бе покрай гола в 27-ата минута след чудесно извеждащо подаване на Канте, само че ударът му бе блокиран. В 33-ата минута още по-добра опция се откри пред дясното крило на Порто Хесус Корона. Чилуел не реши добре един прехвърлящ пас в наказателното поле и мексиканецът овладя топката зад тила му, само че не съумя да откри очертанията на вратата.
ht. level on the night, 2-0 on agg!
— Chelsea FC (@ChelseaFC)
Футболистите на Порто влязоха по-добре във второто полувреме и се настаниха трайно в половината на символичните домакини. Те обаче бяха сюрпризирани от контраофанзива на Челси в 54-ата минута, която като по знамение не приключи с попадение. От левия фланг Чилуел откри Пулишич на отлична позиция, само че завършващият му удар разочарова. Три минути по-късно шут на Мейсън Маунт беше блокиран от Мангулу в наказателното поле и топката излезе в корнер.

Току-що влезлият Мехди Тареми опита да изненада вратаря на Челси с удар с глава в 65-ата минута. Топката обаче бе прекомерно лека и Менди я улови без проблем. 15 минути преди края треньорът на Порто Серджо Консейсао направи три промени вкупом в опит да промени протичащото се на терена. И този безнадежден ход обаче не докара до нищо и Челси продължи да държи мача в ръцете си.

Във втората минута на добавеното време Пулишич пропусна да донесе победа за Челси и във втория мач сред двата тима. Той получи добър пас, само че вратарят на Порто избави.

/ ЧЕЛСИ - ПОРТО 0:1 (2:0 в първия мач)
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР