Челси победи Астън Вила с 3:1 като гост в традиционния

...
Челси победи Астън Вила с 3:1 като гост в традиционния
Коментари Харесай

Лукаку върна Челси на победния път, сините с обрат в Бирмингам

Челси победи Астън Вила с 3:1 като посетител в обичайния за Висшата лига кръг на " Боксинг Дей ". Попаденията за спечелилите бяха дело на Жоржиньо (34 ", 90 " от две дузпи) и Ромелу Лукаку (56 " ), а Рийс Джеймс си означи автогол в 28-ата. На скамейката за домакините през днешния ден липсваше Стивън Джерард, който е с позитивен тест за ковид и е подложен под карантина.

Това бе първа победа за момчетата на Томас Тухел от два мача насам. Преди това " сините " записаха две поредни равенства.
 Манчестър Сити победи Лестър с 6:3 във Висшата лига
Бесни " жители " раздраха " лисиците ", Ман Сити разруши Лестър на Боксинг дей в мач с 9 гола

" Гражданите " с наказателна акция

В първите петнайсет минути Астън Вила бе добре спретнат в своята половина, само че създаваше компликации за бранителите на лондончани с пресичания в средата на терена и бързи офанзиви. От своя страна Челси организираше своите набези главно с по-бавни и методични разигравания, които постоянно завършваха с центрирания.

Астън Вила откри резултата в 28-ата минута, когато Мат Таргет центрира от лявото крило, а Рийс Джеймс опита да почисти с глава, само че вместо това прати топката в личната си врата за 1:0.

Само няколко минути по-късно Мати Кеш фаулира Хъдсън-Одой в наказателното поле и това докара до дузпа за Челси, която бе осъществена от Жоржиньо за 1:1.
 Снимка 558548
Източник:

В началото на втората част Томас Тухел се опита да промени държанието на своя отбор и размени един от централните си бранители - Тревор Чалоба с Ромелу Лукаку. Белгиецът се нуждаеше от единствено десетина минути на терена и в 56-ата минута изведе Челси след хубаво центриране на Калъм Хъдсън-Одой и с удар с глава направи цялостен поврат.

В добавеното време Лукаку напредна самичък с топката, надбяга двама бранители на домакините и бе съборен в наказателното поле. Дузпата бе безспорна и Жоржиньо осъществя за повторно.

С триумфа победа зае трето място във краткотрайното класиране с 41 точки, колкото има и Ливърпул. Астън Вила е на 10-то място с 22т.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР