Челси официално вече има нов собственик в лицето на американеца

...
Челси официално вече има нов собственик в лицето на американеца
Коментари Харесай

Официално: Челси има нов собственик

Челси публично към този момент има нов притежател в лицето на американеца Тод Боейли. Новината бе доказана на формалния уебсайт на клуба.

Боейли е президент и изпълнителен шеф на консорциума Eldridge, and Clearlake Capital Group. В борда на шефовете са още Хансйорк Вис и Марк Уолтър. Те дружно ръководят ЛА Доджърс, ЛА Лейкърс и ЛА Спаркс в Съединени американски щати.

„ За нас е чест да се превърнем в новите ръководители на Челси. Влизаме на 100% във всеки мач и във всяка минута. Нашата визия е ясна - желаеме да караме почитателите да се гордеят. Също по този начин ще се отдадем на развиването на младежкия отбор и на привличането на най-хубавите гении. Целта ни е да влагаме дълготрайно в клуба и да продължим да надграждаме над удивителната му история. Искам персонално да благодаря на министрите и формалните лица в английското държавно управление и Висшата лига за дето свършиха толкоз доста работа, с цел да стане това действителност “, сподели новият притежател пред клубното издание.

С това публично се поставя точка и на ерата „ Роман Абрамович “ в Лондон. През 2003 година той става мажоритарен притежател, откупувайки клуба от Кен Бейтс против $190 млн. 19 години по-късно цената на Челси е $5,2 милиарда
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР