Челси направи рекордни сделки за трансфер на нови играчи през

...
Челси направи рекордни сделки за трансфер на нови играчи през
Коментари Харесай

Как Челси изхарчи повече за играчи от всички клубове в Германия, Франция и Испания, взети заедно

Челси направи рекордни покупко-продажби за трансфер на нови играчи през януари, като съумя да похарчи повече пари от всички участници във огромните футболни шампионати на Германия, Франция, Испания и Италия, взети дружно.

За един месец лондонският клуб заплати над 323 млн. паунда (над 708 млн. лева), с цел да притегли 8 футболисти.

Най-скъпият от тях беше Енцо Фернандес от " Бенфика ", чиято трансферна сума от 106.8 млн. паунда е връх за цялата история на Висшата лига на Англия. Само преди една година аржентинският национал Фернандес се причисли към испанския си клуб за към 10 млн. паунда.

Това е единствено част от общо 600 млн. паунда, които новият притежател на Челси след Роман Абрамович - - е изхарчил след договорката за придобиването през лятото на 2022.

Финансовите правила за почтена игра на УЕФА би трябвало да постановат предел върху загубите, които един тим може да поема за съответен интервал от време. Клубовете, които не съблюдават тези условия, са застрашени да изгубят точки или да бъдат изключени за наказване.

SkySports изясняват по какъв начин Челси съумяват да намерят малки врати в изискванията на УЕФА и официално да се вместят в рестриктивните мерки.

На първо място - клубът притегля играчи, с които подписва дълготрайни контракти.

Михайло Мудрик, да вземем за пример, ще бъде част от отбора в продължение на 8 години и половина против 88 млн. паунда. Така годишният разход за клуба излиза по малко над 10 млн. паунда на година.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР