Челси и Славия (Прага) направиха истинско голово шоу в реванша

...
Челси и Славия (Прага) направиха истинско голово шоу в реванша
Коментари Харесай

Челси и Славия си вкараха 7 гола, до изненада не се стигна

Челси и Славия (Прага) направиха същинско голово шоу в реванша между тях от 1/4-финалите на Лига Европа. Английският отбор завоюва с 4:3, сходно на снощното представление сред Манчестър Сити и Тотнъм в Шампионската лига. Тук обаче нямаше късна драма и отборът от “Стамфорд Бридж” се класира за полуфиналите, където ще се изправи против Айнтрахт (Франкфурт).

Педро Родригес вкара два гола и имаше заслуга за другите два във вратата на Славия. Всъщност, и четирите попадения за Челси паднаха още до почивката, пристигнала при 4:1. След нея два бързи гола на Петер Шевчик ненапълно върнаха интригата, само че чехите нямаха сили за героизъм.

Маурицио Сари даде отмора на Жоржиньо, само че в по-голямата си част съставът на Челси включваше нормалните титуляри. Атаката водеше Оливие Жиру, а по крилата атакуваха Еден Азар и Педро Родригес, който беше забъркан във всички голове на “сините” от Лондон.

Славия (Прага) дойде с упоритостта да затрудни оптимално противника си, на който не отстъпваше по нищо в първия мач. Чехите започнаха в предни позиции с Лукаш Масопуст, а най-близо до него действаше Ибрахима Траоре.

Около 2000 почитатели на Славия подкрепяха мощно любимците си на “Стамфорд Бридж”, само че те получиха гол още в 5-ата минута. Жиру подаде с едно допиране на Педро, който технично трансферира Ондрей Колар и откри резултата. Гостите се стъписаха и след още пет минути си вкараха автогол. Симон Дели имаше нещастието да прати топката в личната си врата, само че и да не го беше направил, това щеше да стори Педро. Испанецът засече отличен пас на Азар, а топката рикошира в лицето на Дели и влетя в мрежата.

Не след дълго пристигна време и за Оливие Жиру да се разпише. Французинът заби своя 10-и гол в Лига Европа след асистенция на Педро. Пасът беше в действителност съвършен и Жиру с лекост вкара на празна врата.

При този резултат Славия върна едно попадение с помощта на капитана си Томас Сучек, който направи Кепа Арисабалага беззащитен след центриране от корнер на Петер Шевчик. Още в идната офанзива неудържимият Педро Родригес осъществя за 4:1. Бившият футболист на Барселона беше прецизен с добавка, откакто Колар избави удар на Жиру.

Лига Европа, 1/4-финали:

ЧЕЛСИ - СЛАВИЯ (ПРАГА) 4:3 (4:1)
1:0 П. Родригес (5)
2:0 С. Дели (10) авт.
3:0 О. Жиру (17)
3:1 Т. Сучек (26)
4:1 П. Родригес (27)
4:2 П. Шевчик (51)
4:3 П. Шевчик (54)

МИНУТА Пожарна охрана МИНУТА
СТАТИСТИКА ОТ МАЧА

* Челси се класира за полуфиналите с общ резултат 5:3 Лига Европа 1/4 кръг, четвъртък 18 април  Челси 4:3краен резулат  Славия Прага
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР