Челси и Манчестър Юнайтед играят при в голямото дерби от

...
Челси и Манчестър Юнайтед играят при в голямото дерби от
Коментари Харесай

НА ЖИВО: Челси 2:2 Манчестър Юнайтед, червените дяволи изравниха

Челси и Манчестър Юнайтед играят при в огромното дерби от междинния 31-и кръг на британската Висша лига. Капитанът Конър Галахър откри още в четвъртата, а Коул Палмър удвои в 19-ата минута от дузпа. Алехандро Гарначо върна едно попадение в 34-ата, а Бруно Фернандеш изравни в 39-ата минута. Срещата на „ Стамфорд Бридж “ в Лондон може да я наблюдавате в директно предаване по DIEMA SPORT 2 , както и онлайн на платформата..

„ Сините “ вършат следващия разочароващ сезон и сега са едвам 12-и с 40 точки, като изостават с пет от седмото място, което дава право на присъединяване в шампионата Лига на конференциите. През уикенда момчетата на Маурисио Почетино направиха нов слаб мач и стигнаха единствено до 2:2 против 10 от Бърнли на „ Стамфорд Бридж “, което още повече провокира недоволството на почитателите и усили напрежението върху аржентинския управител.

„ Червените дяволи “ пък измъкнаха точка в гостуването си на Брентфорд, като остават на шестото място с 48 точки, само че изостават с 11 от четвъртия Астън Вила в борбата за Шампионска лига. Така успеха през днешния ден за Юнайтед наподобява изцяло наложителна.



Мениджърът на Челси – Маурисио Почетино, бе избрал да заложи на Джордже Петрович на вратата, а пред него в отбрана действаха Мало Густо, Аксел Дисаси, Бенао Бадиашил и Марк Кукурея. В центъра си партнираха Мойсес Кайседо и Енцо Фернандес, а по крилата бяха ситуирани Коул Палмър и Михайло Мудрик. Капитанът Конър Галахър пък действаше зад Николас Джаксън, който водеше офанзивата. На пейката за началото бяха оставени Тиаго Силва, Рахийм Стърлинг, Карни Чуквуемека и Нони Мадуеке.

Наставникът на Манчестър Юнайтед – Ерик загар Хаг, пусна на вратата Андре Онана, а в отбраната бяха Диого Далот, Хари Магуайър, Рафаел Варан и Аарън Уан-Бисака. В центъра бяха ситуирани Коби Мейно и Каземиро, до момента в който Алехандро Гарначо и Антони оперираха по фланговете. Расмус Хойлунд водеше офанзивата, а капитанът Бруно Фернандеш го подпомагаше от по-задна позиция. Маркъс Рашфорд, Скот Мактоминей, Кристиан Ериксен и някогашния футболист на Челси Мейсън Маунт бяха оставени на аварийна пейка.

 /   / 

Домакините от Челси стартираха стремително и откриха резултата още в четвъртата минута с първата действителна голова обстановка. Мало Густо влезе отдясно в наказателното поле и опита да центрира. Получи се рикошет в петата на Рафаел Варан, а по-късно и Дого Далот не съумя да почисти. Топката стигна до капитана Конър Галахър, който бе оставен непокрит, и с прекрасен удар с десния крайник прати топката под плонжа на Андре Онана, който също не се намеси безапелационно, за 1:0.

Манчестър Юнайтед опита да отговори и в осмата минута Антони получи отдясно, влезе във вътрешността и стреля фалцово пред наказателното поле, само че право в ръцете на вратаря Джордже Петрович.

Последваха неточни изстрели на Марк Кукурея за Челси и на Алехандро Гарначо за Манчестър Юнайтед.

В 18-ата минута обаче „ сините “ получиха право да изпълнят дузпа. Кукурея комбинира с Михайло Мудрик на левия фланг, който изчака точния миг и изведе испанеца отляво в наказателното поле, който бе препънат от Антони и основният арбитър Джаред Джилет уточни бялата точка. С осъществяването се зае щатният реализатор Коул Палмър, който означи невъзмутимо, пращайки Онана в противоположния ъгъл - 2:0.

Натискът на лондончани продължи и в 25-ата минута имаха късмет и за трето попадение. Галахър центрира от свободен удар към далечната греда, където Аксел Дисаси бе оставен напълно самичък и стреля с глава от границата на дребния пеналт, само че над вратата на гостите.

LIVE  |

1:0 Конър Галахър (к)

2:0 Коул Палмър (дузпа) 19'

2:1 Алехандро Гарначо 34'

2:2 Бруно Фернандеш (к) 39'

Висша лига, 31-и кръг

Главен арбитър: Джаред Джилет, Австралия

Стадион: „ Стамфорд Бридж “, Лондон, Англия

Стартови сформира на двата тима:

Man United (H). Come on Chelsea!
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР