Челси и Арсенал не успяха да се победят в първия

...
Челси и Арсенал не успяха да се победят в първия
Коментари Харесай

"Челси" и "Арсенал" оставиха развръзката отворена след равенство в първия полуфинал

Челси " и " Арсенал " не съумяха да се победят в първия полуфинал в шампионата за Купата на лигата след 0:0 на " Стамфорд бридж " и ще решат всичко на реванша в Северен Лондон на 24 януари. Домакините от " Челси " преобладаваха напълно в срещата, само че не съумяха да осъществят ситуациите си, откакто насочиха общо 21 удара.

За четвърти следващ път дуел сред двата отбора приключи наедно от август месец насам. През лятото срещата за трофея " Къмюнити шийлд " беше 1:1, дуелът за състезание в Западен Лондон 0:0, а последната среща на " Емиратс " – 2:2.

За разлика от дербито преди седмица, този път нямаше сходно представление, най-много поради играта на " Арсенал ". " Артилеристите " бяха внимателни и не поемаха никакви опасности, играейки просто, с цел да не изгубят срещата.

С равенството на " Стамфорд бридж " отборът от Северен Лондон постави завършек на серията от четири загуби от " Челси " в шампионата за Купата на лигата.

Арсен Венгер заложи на съвсем същата отбрана и вратар, които играха при срамното проваляне с 2:4 от " Нотингам " през уикенда, довело до отпадането на отбора му от ФА къп. Единствено Шкодран Мустафи размени Пер Мертезакер. Гостите бяха и без огромните си звезди Месут Йозил и Алексис Санчес Първият е с травма, а чилиецът остана на пейката.

Антонио Конте пусна девет от играчите, които направиха 2:2 с " Арсенал " преди седмица за състезание, а двете промени бяха включването на Дани Дринкуотър и Антонио Рюдигер вместо Гари Кейхил и Тимуе Бакайоко.

През първата част Давид Оспина беше вратарят, който имаше повече работа. Колумбиецът трябваше да се намесва при удари на Моузес и Фабрегас, само че не позволи гол в мрежата си.

" Арсенал " не съумя да завоюва центъра и срещаше огромни проблеми да се оправи по едно и също време с Фабрегас, Дринкуотър и Н’Голо Канте.

 Един от няколкото положителни шанса, които се откриха пред Алваро Мората.
© Reuters

Един от няколкото положителни шанса, които се откриха пред Алваро Мората.

Преди почивката реферът Мартин Аткинсън трябваше да се допитва два пъти и до видеоасистентът, откакто за първи път в шампионата технологията за видеоповторения беше употребена. Той употребява помощ за конфликт сред Сесар Аспиликуета и Калъм Чембърс при корнер, както и при искания на " Арсенал " за дузпа. И при двете положения последици нямаше.

Втората част стартира с още по-сериозен напън на домакините, които извършиха няколко поредни корнера, които доведоха до ужас в полето на " артилеристите ". Всяко статично състояние вещаеше заплаха за гостите от Северен Лондон, които имаха и изоставаха съществено ръстово.

След поредицата от корнери Алваро Мората имаше два шанса, само че при първия от тях Оспина се намеси добре, а при втория испанецът не съумя да уцели вратата от дребен ъгъл.

 Арсен Венгер изгледа двбоя от трибуните <a href=
© Reuters

Арсен Венгер изгледа двбоя от трибуните поради наказване.

Положението на " Арсенал " стана още по-лошо, откакто Джак Уилшър напусна терена поради контузия в глезена. По-късно на терена се появи Санчес, само че играта на " артилеристите " не се промени към по-добро. В доста редки случаи футболистите на Арсен Венгер изобщо минаваха центъра, с цел да провеждат рискова офанзива.

До края на срещата " Челси " беше по-настоятелният отбор, а в 88-ата минута имаше и искания за дузпа. Тогава Фабрегас беше изблъскан в наказателното поле, само че след нова консултация с видеоасистента, реферът Аткинсън остави играта да продължи.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР