Челси допусна голяма издънка и загуби с 1:3 при гостуването

...
Челси допусна голяма издънка и загуби с 1:3 при гостуването
Коментари Харесай

Огромен шок за Челси! Уест Хем разсипа сините

Челси позволи огромна издънка и загуби с 1:3 при гостуването на Уест Хем от втория кръг на Висшата лига. „ Сините “ имаха съществено предимство през по-голямата част от дуела, само че в последна сметка изгубиха и остават без триумф от началото на сезона под управлението на новия управител Маурисио Почетино.

Уест Хем влезе по-добре в мача и в 5-ата минута Роберт Санчес се наложи да избавя рисковия удар на Курт Зума.

Уест Хем поведе с 1:0 в 7-ата минута, когато Джеймс Уорд-Праус центрира от корнер в наказателното поле на Челси, където Наиф Агер надскочи Конър Галахър и прати топката във вратата на Роберт Санчес.

Две минути по-късно се стигна до една от дискусионните обстановки в мача. Николас Джаксън получи извеждащ пас зад тила на отбраната на Уест Хем, преодоля и вратаря Алфонс Ареола, който по-късно го фаулира. Съдията Джон Бруукс свири дузпа за Челси, само че страничният маркира засада. След намесата на ВАР бе доказано решението на страничния арбитър за засада на Джаксън.

Челси провежда рискова офанзива в 14-ата минута, когато след центриране в наказателното поле на Уест Хем, Джаксън стреля с глава, само че над напречната греда на вратата на Ареола в навън. В 21-ата минута Конър Галахър стреля, Алфонс Ареола боксира, а Джаксън при добавката стреля доста неопределено в навън.

Челси съумя да изравни резултата в 28-ата минута. Карни Чуквуемека се възползва от неточност на Курт Зума и вкара топката във вратата на Алфонс Ареола.

Лукас Пакета стреля в 37-ата минута, само че настрана от левия непряк дирек на вратата на Роберт Санчес.

Съдията Джон Бруукс свири дузпа за Челси в 42-ата минута, когато Томаш Соучек извърши нарушаване против Рахийм Стърлинг в наказателното поле на домакините.

Енцо Фернандес извърши наказателния удар в 43-ата минута, само че доста едва и Алфонс Ареола отрази удара му.

В добавеното време на първата част Рахийм Стърлинг направи добър пробив и подаде към Бен Чилуел, който стреля, само че ударът му бе блокиран.

Уест Хем още веднъж поведе в резултата в 53-ата минута, когато Аксел Дисаси позволи доста груба неточност. Джеймс Уорд-Праус пусна извеждащ пас към Михаил Антонио, който бе изтърван от защитата на Челси, напредна и по-късно с обмислен удар вкара топката във вратата на Санчес.

Пред Рахийм Стърлинг се откри доста добра опция в 62-ата минута, само че ударът му бе блокиран.

Уест Хем остана с човек по-малко на терена в 67-ата минута, когато Наиф Агер фаулира доста жестоко Николас Джаксън, поради което бе изпъден с втори жълт картон от съдията Джон Бруукс.

Леви Колуил имаше добра опция в 80-ата минута, когато стреля от границата на наказателното поле на Уест Хем, само че настрана от левия непряк дирек на вратата на Ареола.

В първата минута на добавеното време на мача Мойсес Кайседо позволи груба неточност и подари топката на Пабло Форналс, който навлезе в наказателното поле на Челси и стреля, само че Роберт Санчес избави.

Челси можеше да изравни резултата във втората минута на добавеното време на дуела, която Нони Мадуеке стреля от границата на наказателното поле на Уест Хем, получи се рикошет в състезател на домакините, само че Ареола плонжира и съумя да избие в корнер.

Мойсес Кайседо работи доста едва в четвъртата минута на добавеното време на срещата, когато фаулира Емерсон в наказателното поле на Челси и съдията Бруукс свири дузпа за Уест Хем. Лукас Пакета осъществя наказателния удар, пращайки топката в левия ъгъл в петата минута на добавеното време на мача. По този метод бразилецът оформи крайния резултат – 3:1 за Уест Хем.

В идващия кръг Уест Хем гостува на Брайтън, а Челси е хазаин на Лутън.

Уест Хем има 4 точки, а Челси остава с 1.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР