Челси постигна най-убедителната си победа от началото на сезона, след

...
Челси постигна най-убедителната си победа от началото на сезона, след
Коментари Харесай

Челси показа истинското си лице, обърна и разби Бърнли като гост

Челси реализира най-убедителната си победа от началото на сезона, откакто се наложи с 4:1 при гостуването на Бърнли от осмия кръг на Висшата лига. Това е втори следващ триумф за „ сините “ в шампионата.

Челси сътвори първата заплаха в мача в 14-ата минута, когато Рахийм Стърлинг направи добър пробив, навлезе в наказателното поле на Бърнли, след което стреля, само че настрана от вратата на Джеймс Трафърд.

Бърнли съумя да поведе в резултата в 15-ата минута, когато Фостър се оправи с Дисаси и подаде към Уилсон Одобер, който съумя да вкара топката във вратата на Роберт Санчес.

Челси още веднъж сътвори напрежение пред вратата на Бърнли в 36-ата минута, само че Трафърд избави удара на Рахийм Стърлинг.

Челси съумя щастливо да изравни резултата в 42-ата минута. Стърлинг получи топката отляво, след което центрира остро, топката се удари в Ал Дакхил, след което мина над Трафърд и влезе във вратата му.

Съдията Стюарт Атуел свири дузпа за Челси в 48-ата минута. Рахийм Стърлинг надигра Витиньо, който направи просрочен шпагат и го смъкна на земята. След бърза ВАР инспекция бе доказано решениети на Стюарт Атуел за дузпа.

Челси излезе напред в резултата в 50-ата минута, когато Коул Палмър осъществя отсъдения углавен удар в интерес на „ сините “.

Челси провежда бърза офанзива в 58-ата минута, когато Стърлинг комбонира с Николас Джаксън, който продължи към Енцо Фернандес, а той стреля, само че право в Трафърд.

Челси направи резултата 3:1 в 65-ата минута, когато Мойсес Кайседо завоюва топката в половината на Бърнли и пусна пас към Конър Галахър, който се втурна напред, преди да плъзне топката към Рахийм Стърлинг, който бе изведен самичък против Трафърд и приключи клинично, пращайки топката във вратата му.

Челси вкара четвърти гол в 75-ата минута. Стърлинг мина около един бранител на Бърнли, след което пусна доста добър пас към Палмър, а той отклони за Джаксън, който обърна около О`Шей и вкара топката за четвърти път във вратата на Трафърд.

Лука Колеошо насочи рисков удар от границата на наказателното поле на Челси в 82-ата минута, само че Роберт Санчес избави.

С тази победа Челси се изкачи на десето място във краткотрайното класиране с актив от 11 точки, а Бърнли е осемнадесети с 4 точки.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР