Челен опит: билетче в рейса срещу пластмасови бутилки Само една

...
Челен опит: билетче в рейса срещу пластмасови бутилки Само една
Коментари Харесай

Ядливата чашка за кафе удари 50 стотинки

Челен опит: билетче в автобуса против пластмасови бутилки

Само една компания в България и Пловдив създава сега чашки за еднократна приложимост. „ Ние сме и единствените в света - никой различен не прави чаши, които могат да се употребяват по-късно ”, изясни един от основателите на компания „ Cupffee ” Мирослав Запрянов. Продуктът на пловдивската компания е предпазен с народен и интернационален патент. Автори на ядливата чаша са Младен Джалъзов и Мирослав Запрянов.

Екочашите за еднократна приложимост са от зърнени култури. Те се употребяват, откакто бъде изпита напитката в тях - кафе, чай, сок. И не са по никакъв начин евтини. „ Цената на една чашка е 50 стотинки без Данък добавена стойност ”, изясни Запрянов. Продуктът му е на пазара към този момент няколко години. Въпреки високата му себестойност, търсенето му непрекъснато пораства. Поръчват го и от цяла Европа.

„ С решението на Европейската комисия всички страни на континента да забранят потреблението на чаши, сламки и торбички за еднократна приложимост, търсенето скочи още повече ”, акцентира Мирослав Запрянов. Той е убеден, че от материала, който се употребява за еднократните чаши на „ Cupffee ”, може да се създадат сламки и други типове опаковки. Двамата пловдивчани към този момент работят по основаването на чаши с по-голяма съдържимост, както и на вафлена бъркалка за кафето.

Веднъж сипана в чашата, напитката може да стои безвредно в нея 40 минути. След това протича.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР