Чехкинята Каролина Мухова, китайката Сайсай Чжън и белорускинята Арина Сабаленка

...
Чехкинята Каролина Мухова, китайката Сайсай Чжън и белорускинята Арина Сабаленка
Коментари Харесай

Ясни са и последните полуфиналистки в Чжухай

Чехкинята Каролина Мухова, китайката Сайсай Чжън и белорускинята Арина Сабаленка са последните три полуфиналистки на шампионата по тенис "УТА Елит Трофи " в Чжухай с награден фонд 2,42 милиона $.

В директен конфликт за първото място в група "Камелия " Мухова победи с 6:4, 4:6, 6:3 американката София Кенин след повече от два часа игра.

По сходен метод първото място в група "Роза " си обезпечи и Сабаленка, която в директен конфликт победи белгийката Елизе Мертенс с 6:4, 3:6, 7:5.

Последното място във финалната четворка като победителка в група "Орхидея " стана владеене на представителката на домакините Чжън, която доближи до тази фаза макар загубата си с 4:6, 3:6 от хърватката Петра Мартич. Чжън, Мартич и американката Медисън Кийс приключиха с еднакъв брой победи и загуби - по една, еднакъв брой извоювани изгубени сетове - по два, тъй че това наложи да се гледа третия спомагателен индикатор - извоювани геймове.

Там с най-хубав баланс се оказа Чжън, която има 19 извоювани и 18 изгубени против 19:19 за Мартич и 18:19 за Кийс.

В полуфиналите в събота Чжън ще играе с холандката Кики Бертенс, която още в четвъртък си обезпечи първото място в група "Азалия ", а в другия мач ще се срещнат Мухова и Сабаленка./БТА
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР