Чехия въвежда извънредно положение заради коронавируса SARS-CoV-2 за срок от

...
Чехия въвежда извънредно положение заради коронавируса SARS-CoV-2 за срок от
Коментари Харесай

Извънредно положение в Чехия заради коронавируса

Чехия вкарва изключително състояние поради ковид SARS-CoV-2 за период от 30 дни. Това става, откакто съвсем шест месеца изминаха от предходното такова.
Извънредно състояние беше въведено в първичния интервал на епидемията в страната - от 12 март до 17 май. Чешкото държавно управление е насила да върне непопулярните ограничаващи ограничения, с цел да се оправи с повишаването на инфекциите, заболяванията и смъртните случаи поради COVID-19, написа БГНЕС.
 Чешкият здравен министър подаде оставка Чешкият здравен министър подаде оставка
Министърът на опазването на здравето на Чехия Адам Войтех заяви през днешния ден на брифинг в Прага, че напуща поста, съобщи ТАСС. Той сподели, че е връч...
Министърът на опазването на здравето на Чешката република Роман Примула, който инициира възобновяване на изключителното състояние, аргументира решението с обстоятелството, че ще даде на кабинета на министрите опция бързо, въз основа на развиването на влошаващата се епидемиологична обстановка, да предприеме социално-ограничителни ограничения, без да се постанова да върви в Народното събрание. Примула акцентира, че " не се планува изключване на националната стопанска система, както беше напролет ". Наложените ограничавания не би трябвало да засягат по-специално работата на индустриалните предприятия.
Междувременно, съгласно него, обстановката с ковид в Чехия е доста по-сериозна, в сравнение с напролет. В края на октомври потенциалът на националната здравна система към този момент няма да може да обезпечава клинично лекуване на пациенти с затруднения от вируса, в случай че не бъдат признати тежки обществени ограничавания. Инфекциозните отделения на лечебните заведения са съвсем цялостни .
Пред телевизия Prima, чешкият президент Милош Земан прикани сънародниците си " да свидлив зъби и да устоят нужния интервал от време за превъзмогване на пандемията от ковид ". В тази посока той чака " решителни ограничения " от държавното управление.
Ограничителните ограничения, съпътстващи спешния режим, плануват внезапно понижаване на броя на провежданите в страната културни и спортни събития, както и други обществени събития от развлекателен темперамент. Властите чакат тези ограничавания да влязат в действие от през днешния ден за две седмици.
В Чехия от през днешния ден броят на участниците в обществени събития навън е стеснен до 20 души, а на закрито - до 10.
 Две европейски страни с по-строги ограничавания против вируса Две европейски страни с по-строги ограничавания против вируса
Чехия и Унгария постановиха по-строги ограничавания в публичния живот, откакто броят на инфектираните с ковид набъбна фрапантно. Рек...
Училищата се затварят за две седмици в региони, където коронавирусната зараза се популяризира най-бързо. От този ден нататък футболните и хокейните мачове ще се организират без почитатели. Въвежда се краткотрайна възбрана за оперни спектакли и оперети.
Чешката република е една от страните от Европейския съюз, в която коронавирусната зараза се популяризира най-бързо. Те нарастват от 1 септември. Смъртността и броят на тежко болните пациенти с затруднения, породени от вируса, се усилват.
От началото на пандемията общият брой на инфектираните в републиката, чието население е към 10,7 милиона жители, е достигнал 81 711. През последните седем месеца 722 души са умряли от затруднения, породени от вируса.
В Чехия сега се лекуват 36 998 пациенти с ковид. Хоспитализирани са 1182 пациенти с изразени признаци на зараза.
Още: " "
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР