Чехия спира издаването на визи на руски граждани след началото

...
Чехия спира издаването на визи на руски граждани след началото
Коментари Харесай

Чехия спира издаването на визи на руски граждани

Чехия стопира издаването на визи на съветски жители след началото на съветското настъпление в Украйна, съобщи ДПА.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 877
Представителствата на Прага в чужбина са инструктирани да спрат приемането на молби от съветски жители, като се изключи случаите, за които съществуват филантропични аргументи, съобщи министър председателят Петър Фиала след съвещание на Националния съвет за сигурност.

Премиерът добави, че съветските консулства в Бърно и Карлови вари ще затворят порти, а чешките консулства в Санкт Петербург и Екатеринбург ще прекратят работата си.

Посланиците на страната в Русия и Беларус са отзовани в Прага за съвещания.

По-рано както Фиала, по този начин и президентът Милош Земан осъдиха дейностите на Кремъл, определяйки ги като демонстрация на експанзия.

Правителството в Прага отдели към 12 милиона евро филантропични помощи за Украйна. Освен това Чехия се приготвя да посрещне хиляди бежанци, отбелязва ДПА.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 877  ВОЙНАТА ДЕН 2: Киев гори ВОЙНАТА ДЕН 2: Киев гори  Поптодорова: Китай няма да поддържа нашествието на Русия в Украйна Поптодорова: Китай няма да поддържа нашествието на Русия в Украйна  Днес от Украйна би трябвало да тръгнат първите към 60 българи, които желаят да се изтеглят Днес от Украйна би трябвало да тръгнат първите към 60 българи, които желаят да се евакуират
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР