Чехия регистрира най-голямото увеличение на случаите на коронавирус за ден

...
Чехия регистрира най-голямото увеличение на случаите на коронавирус за ден
Коментари Харесай

Коронавирус: Чехия с рекордно увеличение на случаите

Чехия записва най-голямото нарастване на случаите на ковид за ден за трети следващ ден. Потвърдени са рекордни 1541 случая, осведоми " Ройтерс ".

За пети ден подред новите случаи са над 1000 в страната с население 10,7 милиона души, откакто инфектираните започнаха да се усилват през август.

Според Европейския център за профилактика и надзор върху болесттите (ECDC) страната записва по 94 случая на 100 000 души през последните 14 дни. Само Испания и Франция са пред Чехия по този индикатор.

Общо в централноевропейската страна са доказани 35 401 случая, като 60% от пациентите са се възстановили. 453 пациенти са умряли.

Страната бе една от първите в Европа, която задължи носенето на маски, затвори учебните заведения и търговията на дребно, а също по този начин ограничи придвижването. Но също по този начин бързо разхлаби ограниченията през лятото поради рекордното стесняване на стопанската система с 11% на годишна база през втората четвърт. Миналата седмица управляващите стегнаха разпоредбите за носене на маски.

На фона на нарастването чешкото държавно управление разгласи, че приетите в болница са под пиковете от над 400 през първите месеци на епидемията, макар че броят им бързо нараства. В петък са регистрирани 297 приети в болница пациенти в съпоставяне със 172 при започване на септември.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР