Чехия победи измъчено с 1:0 у дома Фарьорски острови в

...
Чехия победи измъчено с 1:0 у дома Фарьорски острови в
Коментари Харесай

След огромни мъки, Чехия постигна минимална победа над Фарьорските острови

Чехия победи измъчено с 1:0 вкъщи Фарьорски острови в подготовка от група Е за Европейското състезание в Германия следващата година.

Домакините насочиха цели 29 удара, нацелиха две греди, само че в последна сметка завоюваха, с помощта на дузпа в края. Чехия се изкачи на второ място във краткотрайното класиране с актив от 11 точки, до момента в който Фарьорски острови е на последното пето място с едвам 1.

Чехите можеха да поведат още в четвъртата минута, когато Михал Садилек насочи подъл удар, който срещна десния непряк дирек. Десет минути по-късно Ондрей Лингър нанесе удар с глава от близка отдалеченост, само че едва и право в ръцете на вратаря Матиас Ламгауге.

В 35-ата минута десният непряк дирек още веднъж избави гостите, откакто Адам Хложек го нацели от директен свободен удар. Дълбоко в добавеното време на първата част Хложек излезе на добра позиция и засече центриране от крилото, само че ударът му мина на сантиметри над вратата.

В 74-ата минута Одмар Ферьо игра с ръка в наказателното поле, което докара до дузпа за Чехия. Зад топката застана Томаш Соучек, който не сгреши и с удар в средата се разписа за 1:0, което се оказа и крайният резултат.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР