Чехия иска България, Румъния и Хърватия в Шенген възможно най-скоро.Това

...
Чехия иска България, Румъния и Хърватия в Шенген възможно най-скоро.Това
Коментари Харесай

Чехия иска България, Румъния и Хърватия в Шенген възможно най-скоро

Чехия желае България, Румъния и Хърватия в Шенген допустимо най-скоро.

Това съобщи министър председателят на Чехия Андрей Бабиш в изявление за " Ройтерс ".

Според него миграционните проблеми на Европа ще бъдат съществена грижа за гласоподавателите на европейските избори през идващия май, които ще привлекат безмълвно болшинство от антиимиграционни гласоподаватели.

Бабиш е уверен, че проблемите в Шенгенската зона са по-спешни от тези в еврозоната.

" Всеки приказва за еврозоната, което в действителност е занимателно. Ние би трябвало да приказваме за Шенген ", има вяра той.

По думите му казусът също ще засегне Европейската комисия. Той намира за необичайно това, че толкоз доста хора желаят да се обсъдят промените в еврозоната вместо в Шенгенската зона, която обгръща по-голямата част от съюза.

Бабиш, който поддържа свободното придвижване, само че желае по-укрепени европейски граници, сподели, че Шенгенската зона би трябвало да бъде разширена и в нея да вземат участие всички страни членки на Европейски Съюз, в това число Хърватия, България и Румъния.

Премиерът на Чехия повтори, че страната му няма да одобри мигранти, защото Прага оказва помощ с човешки запаси и пари, в това число 80 милиона евро от 2015 година в поддръжка на мигрантски центрове отвън Европейски Съюз.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР