Чехия и Финландия обявиха на какви състави ще разчитат за

...
Чехия и Финландия обявиха на какви състави ще разчитат за
Коментари Харесай

Чехия и Финландия обявиха съставите за мачовете с България

Чехия и Финландия оповестиха на какви сформира ще разчитат за следващата порция международни квалификации в баскетбола.

Чехите оставиха в групата 14 души, откакто авансово бяха оповестени 24.

Групата на Финландия е от 17 баскетболисти.

България приема Чехия на 23 февруари в Ботевград, и гостува във Финландия на 25 февруари.

Очакваното неявяване на центъра на Фенербахче Ян Весели не тормози изключително Чехия. Дебют за техния народен отбор ще направи различен център - Вацлав Буйнох, който играе в локалното състезание.

Лукаш Пализа имаше повиквателна и за предходните мачове на Чехия, само че ги пропусна поради контузия, тъй че и крилото ще е дебютант.

Двама от 14-те ще отпаднат тъкмо преди гостуването в България на 23 февруари, а окончателните 12 ще пътуват и за Исландия, защото съгласно треньорския щаб на чехите по този начин или другояче няма да има време за тренировки сред двата дуела.

Освен Буйнох и Пализа, в групата са още: Патрик Ауда, Томаш Виорал, Павел Пумпърла, Войчех Хрубан, Онджей Сенал, Виктор Пулпан, Блейк Шилб, Онджей Балвин, Якуб Ширина, Мартин Петерка, Яромир Бохачик, Мартин Кършиж.

Във финландския лагер също има ново име - младият гений Елиас Валтонен.

19-годишният състезател се показва безапелационно в шампионата на Финландия, а идващото лято отпътува за един от най-силните колежи в Съединени американски щати - Аризона.

В листата от 17 е и Петери Копонен от Барселона, само че дали той и Александър Везенков ще бъдат освободени от испанския гранд, към момента не е известно.

Тимът се събира в понеделник и ще тренира дружно четири дни преди мачовете си с Исландия и България.

Групата на Финландия: Ропе Ахонен, Шон Хюф, Анти Канерво, Мико Коивисто, Петери Копонен, Тука Коти, Карл Линдбом, Александър Мадсен, Ерик Мърфи, Юхо Ненонен, Анто Никаринен, Мати Нутинен, Антон Одабашъ, Сасу Салин, Елиас Валтонен, Джамар Уилсън.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР