Чехия е поканила министрите на транспорта от 11 страни на

...
Чехия е поканила министрите на транспорта от 11 страни на
Коментари Харесай

Още страни против забраната на продажба на нови коли на изкопаеми горива в ЕС след 2035 година

Чехия е поканила министрите на превоза от 11 страни на Европейския съюз да се срещнат в Брюксел в понеделник, с цел да обсъдят политиките за понижаване на въглеродните излъчвания, на фона на спор по отношение на плануваното прекосяване на блока напълно към електрически транспортни средства, предава Ройтерс.

Поканени на срещата са Германия, Италия, Франция, Испания, Полша, Унгария, Словакия, Португалия, Румъния, Словения и Финландия, съобщи чиновник на Европейски Съюз пред Ройтерс. Все още не се удостоверява кои министри ще участват.

Първоначално на срещата беше планувано да се разиска препоръчаното законодателство на Европейски Съюз за стягане на рестриктивните мерки за излъчванията на транспортни средства на замърсители на здравето като азотни оксиди - политика, известна като Евро 7. Чехия, някои други страни и индустриални групи обявиха, че желаят да го трансформират, наричайки го нереалистично и поставяйки под въпрос изгодите за околната среда, които то би донесло.

Но някои чиновници на Европейски Съюз обявиха, че в този момент чакат срещата да разиска позицията на страните във връзка с, отделящи въглероден двуокис през 2035 година Избраната политика на блока за ускорение на прекосяването на Европа към електрически транспортни средства бе блокирана, откакто

Министърът на превоза на Чехия Мартин Купка съобщи предходната седмица, откакто се срещна с немския си сътрудник Фолкер Висинг в Берлин, че страната желае промени в възбраната от 2035 година за нови коли, излъчващи въглероден двуокис.

" Няма да поддържаме ограничението на моторите с вътрешно горене след 2035 година, с изключение на в случай че няма да има ясно и обвързващо освобождение за синтетични горива ", написа Купка в " Туитър ".

Министерството на превоза на Германия предходната седмица изиска гаранции, че няма да има ограничавания за нови коли с мотори с вътрешно горене след 2035 година, в случай че те работят на горива, неутрални на CO2.

Тази смяна в последния миг изненада политиците, откакто, Еврокомисията и към този момент се споразумяха за новото законодателство след месеци на договаряния.

Политиката трябваше да влезе в действие след дефинитивно гласоподаване тази седмица, след опозицията на Германия и към момента не е пренасрочено.

Други съперници на закона за CO2 CAR включват, откакто най -голямата стопанска система в Европа му се опълчи, обявиха чиновници на Европейски Съюз - повишавайки опцията за неговото блокиране.
 Г-7 понижава излъчванията и оказва помощ на разрастващите се страни за климата
Г-7 понижава излъчванията и оказва помощ на разрастващите се страни за климата

Финансовите водачи от Г-7 в сряда дадоха обещание да усилят напъните
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР