Чехия е една от най-популярните туристически дестинации в Европа. От

...
Чехия е една от най-популярните туристически дестинации в Европа. От
Коментари Харесай

10 неща, които ще ви впечатлят в ЧЕХИЯ

Чехия е една от най-популярните туристически дестинации в Европа. От този топ 10 на най-забележителните й хубости, ще разберете за какво.

Кои са най-впечатляващите места за посещаване и най-забавните способи да прекарате времето си, в случай че щастливата орис ви води там:

10. Вечеряйте в Dancing House

Официално известна като Nationale-Nederlanden building, тази постройка е превъзходен образец за модерна архитектура. В Прага заведенията за хранене и кафенетата са подредени едно до друго и когато отидете там, е добре да знаете, че това е град освен с впечатляваща история на стотици години, само че и град, насърчил едни от вълнуващите архитекти, художници и дизайнери на XX в.

Освен, че е измежду най-сниманите забележителности в Прага, в Dancing House се обитава и ресторант Celeste, който е едно от обичаните места на гостите на града.

(Photo by Pedro Szekely)

(Photo by Frеdеric Tang)

(Photo by Mark Libeck)

9. Задължително посетете обичайните кръчми

Чешката република е знаменит производител на бира. Различни марки създават многочислени типове бира, които са се популяризирали в цяла Европа. Хубавото е, че доста исторически пъбове са към момента отворени и постоянно сте добре пристигнали да опитате от локалното произвеждане. Можете да посетите U Medvidku, която е обичайната механа, отворила порти още през 1466 година Има и безчет доста още питейни заведения и заведения за хранене, които в никакъв случай не ще ви оставят гладни или жадни.

8. Посетете Olomouc

Един от най-големите градове приютява феодален университет, който притегля младежи от целия свят. Нещо повече, градът се гордее с обилие исторически монументи, предпазени от ЮНЕСКО. Отидете там, в случай че не с цел да учите, то с цел да се насладите на завладяващата историческа архитектура.

7. Прочетете книга в Богословската зала

В манастира Страхов, който е архитектурна хубост самичък по себе си, се намира голяма, доста богата библиотека. Тя е проектирана от италианския проектант Джовани Доменико Орси през 17 век. Библиотеката е обичано място на посетителите, които идват да се възхищават на манастира.

6. Посетете Църквата на Светата майка – „ Church of Mother of God before Týn “

Църквата се намира в самото сърце на красива Прага и е най-голямата забележителност в Стария град. Храмът е превъзходен образец за готическа архитектура, а постройката е издигната още през 13-ти век. След като сте в Прага, няма да съумеете да я пропуснете, защото се извисява в самия й център.

(Photo by Jon Berghoff)

(Photo from Notebook and Earth)

(Photo by Andrea Castellano)

5. Разходете се по Карловия мост

Една от най-популярните забележителности в Прага, а също и един от най-емблематичните мостове в света! Построен е по поръчка на Карл IV, и е приключен през 15-ти век. Мостът включва и 30 барокови скулптури, което ще направи разходката ви още по-живописна.

(Photo by Nermin Smajic)

4. Разгледайте най-стария работещ часовник на света

Пражкият астрономически часовник е международно прочут. Инсталиран е през 1410 година и е най-старият работещ часовник в света. В момента е третият астрономически часовник на Земята. Този комплициран механизъм има и четири движещи се фигури, които се появяват на всеки час.

3. Посетете замъка Вишеград

Друга фантастична забележителност в Прага е монументалният палат, издигнат през 10 век, позициониран на върха на хълма, на брега на река Влтава. Вишеград и покрайнините му оферират опция за живописна разходка. Смята се, че историята на Прага стартира с издигането на този палат.

2. Отидете в Бърно

Вторият по величина град в Чехия, Бърно е политически, стопански и културно важен град. В него също се намират голям брой архитектурни забележителности, предпазени от ЮНЕСКО. Освен това, Бърно влага доста в културния си живот като хазаин на разнообразни събития и фестивали. Ще ви достави наслаждение да изследвате остарелия гради и да станете част от културните събития, които се организират през цялата година.

1. Починете си в Карлови Вари

Известен още като Карлсбад, умерено може да се назова най-известният курортен град, който справедливо се гордее с горещите си извори и чиято вода може да се употребява по най-различни предопределения. Басейни и спа центрове притеглят посетители от цялата страна и Европа, предлагайки разнородни, извънредно приятни процедури. И този град очарова с невероятната си историческа архитектура и хубав пейзаж.

Източник и фотоси: placestoseeinyourlifetime.com

Източник: webstage.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР