Чехия е доставила стотици единици тежка военна техника на Украйна

...
Чехия е доставила стотици единици тежка военна техника на Украйна
Коментари Харесай

Чехия е изпратила на Украйна 89 танка и стотици бронирани машини

Чехия е доставила стотици единици тежка военна техника на Украйна през последната година, в това число 89 танка, и ще продължи да поддържа напъните за подкрепяне на Киев, сподели министър председателят на страната в сряда.

Петр Фиала, който даде обещание да " отбрани всеки (сантиметър) от НАТО ", с цел да успокои съдружниците съвсем година откакто Русия нахлу в Украйна.

Чехия беше един от първите и най-силни поддръжници на Киев.

Уточнявайки за първи път размера на доставките от Чехия, които са в съдействие сред страната и частния бранш, Фиала сподели, че страната е изпратила 226 бойни и бронирани пехотни машини, 38 гаубици, 33 ракетни установки, шест системи за противовъздушна защита и четири хеликоптера.

" Благодарение на напъните на Чехия досега в Украйна са доставени стотици тежки военни транспортни средства и повече от милион ракети, противотанкови гранати, муниции с огромен диаметър на обща стойност към 40 милиарда крони (1.8 милиарда долара), сподели Фиала на брифинг по малкия екран от Варшава. Той сподели, че една четвърт от помощта е непосредствено от държавните и армейските магазини, до момента в който другата помощ е резултат от лицензи, издадени на производителите.

 Байдън удостовери поддръжката на Съединени американски щати за източния фланг на НАТО Байдън удостовери поддръжката на Съединени американски щати за източния фланг на НАТО

Правителството сподели, че доставки на стойност десетки милиарди крони ще потекат към Украйна през идващите месеци. " Можем да създадем това освен с помощта на нашата лична увереност, само че и с помощта на съдружниците, които дават финансова поддръжка, финансови запаси за модернизиране на армията ", сподели Фиала.

Посолството на Съединени американски щати в Прага предходната седмица сподели, че Съединените щати ще дават 200 млн. $ на Чехия за военни усъвършенствания и замяна на съоръжение, изпратено в Украйна. Чехите също по този начин получават бойни танкове Leopard 2A4 от Германия като част от интернационална стратегия за продан, с цел да разрешат потока на оръжия към Украйна.

Чехия се съгласи и да ремонтира украинската бронирана техника като част от помощта си за страната.

Страните на срещата на източния фланг на НАТО в сряда - известни дружно като Букурещката деветка и като обвързани с Москва или част от някогашния Съветски съюз по време на Студената война - потвърдиха поддръжката си за Украйна, до момента в който се пази от Русия. " Ще продължим да поддържаме напъните на Украйна за тази цел, до момента в който е належащо ",.

Всичко, което би трябвало да знаете за:
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР