Чехия е дарила оборудване от армейските си складове, включително самолети

...
Чехия е дарила оборудване от армейските си складове, включително самолети
Коментари Харесай

Чешката военна помощ за Украйна от военни запаси достигна 288 милиона долара

Чехия е дарила съоръжение от армейските си хранилища, в това число самолети и муниции, на стойност 6,75 милиарда крони (288,42 милиона долара) на Украйна към края на май, заяви в сряда чешкото министерство на защитата, " представено от " Ройтерс ".

В изявление на министерството се споделя, че Чехия досега са изпратили осем самолета , в това число два тази година. Доставките включват и 94 860 артилерийски муниции , в това число 10 000 тази година.

Предишните доставки включват 62 танка, 131 бойни машини на пехотата, 26 машини за химическо разузнаване, 16 машини за противовъздушна защита, 13 гаубици, 12 ракетни установки за залпов огън и разнообразни муниции и дребни оръжия.

Чехите са измежду непоколебимите поддръжници на Украйна и първите, които изпратиха тежко съоръжение скоро след началото на цялостната инвазия на Русия през февруари 2022 година
 Първата партида снаряди, закупени в границите на
Първата партида снаряди, закупени в границите на " чешката самодейност ", дойде в Украйна

Става въпрос за десетки хиляди единици 155 мм муниции, които бяха финансирани от Германия и трансферирани на украински сътрудници

Освен дарения от армейските си ресурси, те са организирали доста по-големи доставки на тежко съоръжение и муниции с финансиране от съдружниците и самата Украйна.

Това включва половин милион артилерийски снаряди , които ще бъдат доставени по по този начин наречената чешка самодейност тази година, или стотици единици тежко съоръжение, в това число танкове.

Миналата седмица държавното управление утвърди народен принос от 37 милиона $ за водената от Чехия скица за артилерийски муниции.
 Украйна чака системи Patriot от срещата на НАТО във Вашингтон
Украйна чака системи Patriot от срещата на НАТО във Вашингтон

Това съобщи почитан чиновник на Държавния департамент на Съединени американски щати, поискал анонимност
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР