Чехия даде на Русия срок до днес на обяд да

...
Чехия даде на Русия срок до днес на обяд да
Коментари Харесай

Чехия с ултиматум към Русия: До обяд да позволи на изгонените от нея 20 чешки дипломати да се върнат в Москва

Чехия даде на Русия период до през днешния ден на обяд да разреши на изгонените от нея 20 чешки дипломати да се върнат в Москва.

Ако Москва не го направи, чешкият министър на външните работи Якуб Кулханек ще утвърди понижаване на броя на чиновниците в съветското посолство в Прага. Това заяви Кулханек след половинчасов диалог с съветския дипломат в Чехия.

Говорителката на съветското министерство на външните работи Мария Захарова прикани Прага да остави ултиматумите като средство за другарство вътре в НАТО.

По думите ѝ с Русия подобен звук е неприемлив. Захарова заяви, че през днешния ден диалогът с посланика на Чехия ще бъде удължен в Министерството на външните работи на Русия.

В събота Чехия експулсира 18 сътрудници на посолството на Русия в Прага, откакто сподели, че двама съветски сътрудници са предизвикали през 2014 година детонация в оръжеен склад в страната.

Русия отхвърли обвиняванията на Чехия и на собствен ред разгласи за личност нон грата 20 чиновници на чешкото посолство в Москва.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР