Чехът Йозеф Черни от отбора на CCC спечели 19-ия етап

...
Чехът Йозеф Черни от отбора на CCC спечели 19-ия етап
Коментари Харесай

Черни спечели 19-ия етап на Джиро д'Италия

Чехът Йозеф Черни от тима на CCC завоюва 19-ия стадий от колоездачната обиколка на Италия и записа най-голямата победа в кариерата си. 27-годишният Черни донесе първи триумф на своя отбор в Световния тур, откакто се откъсна самичък в последните 21 км и финишира за 2:30:40 часа. Белгиецът Виктор Кампенаертс финишира втори на 18 секунди, а трети приключи Якопо Моска на 26 секунди.

-

What the key riders have said about today’ stage after race!

Le parole dei protagonisti della tappa di oggi nelle interviste post gara!

Powered by
— Giro d'Italia (@giroditalia)
" Все още не мога да допускам, тъй като имах доста мощни преследвачи, само че възприятието е ужасно. В последните 500 метра към този момент повярвах, че мога да печеля ", съобщи Черни.

Днешният стадий на " Джирото " от Морбеньо до Асти беше най-дългият - 258 км, само че беше скъсен поради протест на състезателите към неприятните метеорологични условия в северна Италия. Колоездачите трябваше да застанат на старт в дъжд и ниски температури, само че отхвърлиха. Вместо това те се качиха на рейсовете и отпътуваха към 100 километра на юг, откъдето довършиха оставащите 124.5 километра от стадия.

Stage 19, Morbegno - Asti

Maglia Rosa -
Maglia Ciclamino -
Maglia Azzurra -
Maglia Bianca -
— Giro d'Italia (@giroditalia)
Холандецът Вилко Келдерман остава водач в генералното класиране. Той има задатък от 12 секунди пред австралиеца Джей Хиндли и 15 секунди пред британеца Тао Харт. Утрешният 20-и стадий е с дължина 190 км от Алба до Сестриере.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР