Чехът Вацлав Шафранек ще бъде първият съперник на Григор Димитров

...
Чехът Вацлав Шафранек ще бъде първият съперник на Григор Димитров
Коментари Харесай

Гришо излиза срещу №206 на старта на US Open

Чехът Вацлав Шафранек ще бъде първият противник на Григор Димитров на US Open. Най-добрият български тенисист, който е подложен под №7, ще стартира присъединяване си в последния за годината шампионат от Големия шлем против 206-ия в международната класация на АТР чех.

Шафранек си извоюва правото да играе в главната скица в Ню Йорк след три трисетови победи в квалификациите. Във финалния кръг той направи поврат против четвъртия в схемата на пресявките Сергей Стаховски, елиминирайки го с 3:6, 7:5, 6:1.

Григор и Шафранек досега не са се изправяли един против различен. Чехът е на 23 години, висок е 185 см, тежи 80 кг, играе с дясна ръка, а бекхенд извършва с две ръце. Участва в шампионатите на ITF и веригата "Чаланджър” на АТР. Най-предното си класиране в международната класация Шафранек доближава на 8 май 2017 година - 197-о място. За него това ще бъде дебют в главната скица на Откритото състезание на Съединени американски щати.

За разлика от него Григор Димитров ще играе за седми път на US Open при мъжете. Най-доброто му показване до момента е достигането му до четвъртия кръг през 2014 и 2016 година. Българинът е младежки първенец в шампионата от 2008 година. Ако успее да се оправи с Вацлав Шафранек, идващото затруднение пред Григор ще е спечелилият от дуела сред Аляж Бедене и Андрей Рубльов.

Очаква се първият мач на Димитров на US Open да бъде във вторник. Жребият изпрати първата ни ракета в четвъртината на лидера в главната скица Рафаел Надал, което значи, че двамата могат да се срещнат едвам на четвъртфиналите, в случай че съумеят да преодолеят предходните си противници, съобщи Sporta.bg.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР