Чечня и по-точно президентът Рамзан Кадиров отвърна на удара на

...
Чечня и по-точно президентът Рамзан Кадиров отвърна на удара на
Коментари Харесай

Кадиров отвръща на удара на МОК! Нито един руснак няма да...

Чечня и по-точно президентът Рамзан Кадиров отвърна на удара на МОК, който спря от присъединяване съветските спортисти на Олимпиадата в Пьонгчанг. Лидерът разгласи, че нито един състезател от неговата република няма да взе участие на олимпийските игри под безпристрастен байрак.

Припомняме, че МОК забрани на руснаците да вземат участие на Игрите поради редовно нарушение на антидопинговите правила. Но разрешава на чистите спортисти да бъдат на Олимпиадата, само че под безпристрастен олимпийски байрак. И в случай че завоюват златен орден - химнът на Русия няма да бъде пускан, а ще се чува олимпийският химн.

Доста политици и спортни хора от Русия към този момент реагираха на тежкото решение. " Ние не падаме по тил. Нито от международна война, нито от разпада на Съветския съюз, нито от наказания. Приемаме всичко и го претърпяваме “, написа представителят на Външно министерство Мария Захарова тя във Facebook.

А самият Владимир Путин изненадващо разгласи, че няма да стопира нито един състезател, който има право и желае да взе участие на Олимпиадата, да го направи.  " Няма да разгласяваме никаква възбрана. Ако някой изиска да взе участие независимо, няма да има проблем. Познавам доста спортисти, които са упражнявали с години за тази Олимпиада, а за тях е значимо да участват там ", разяснява Путин.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР