Чеченският лидер Рамзан Кадиров осъжда действията на началника на Вагнер

...
Чеченският лидер Рамзан Кадиров осъжда действията на началника на Вагнер
Коментари Харесай

Рамазан Кадиров: Готови сме да потушим бунта

Чеченският водач Рамзан Кадиров осъжда дейностите на началника на " Вагнер " Евгений Пригожин и дава обещание поддръжката си на Кремъл, оповестяват от Си Ен Ен.

Обръщайки се към бойците на " Вагнер ", Кадиров съобщи: " Каквито и цели да ви се слагат, каквито и обещания да ви се дават - сигурността на страната и сплотеността на съветското общество в подобен миг са над всичко! Вижте по какъв начин нашите врагове на Запад се възползват от тази обстановка. Това са предстоящите последствия от вероломния поход на Пригожин ".Той приказва и за " подло изменничество " от страна на Пригожин.

" Това, което се случва, не е ултиматум към Министерството на защитата. Това е предизвикателство към страната и против това предизвикателство е належащо да се обединим към националния водач: военните, силите за сигурност, губернаторите и цивилното население. "

Изявлението на Кадиров приключва: " Бунтът би трябвало да бъде сподавен и в случай че това изисква сурови ограничения, то ние сме подготвени! "

Началникът на " Вагнер " Евгений Пригожин съобщи в събота, че е поел контрола над основни военни уреди в Ростов и Воронеж, като даде обещание да се реалокира в Москва, в случай че министърът на защитата на Русия Сергей Шойгу и висшият военачалник Валерий Герасимов не се срещнат с него.

По-рано формалната съветска осведомителна организация ТАСС заяви, че е блокирано придвижването по автомагистрала М-4 около Ростов на Дон в посока Аксай.

" Всички коли, движещи се от Ростов на Дон към Аксай, са пренасочени назад в града, а полицейските контролно-пропускателни пунктове са подсилени ", заяви ТАСС.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР