Чеченският лидер Рамзан Кадиров обвини руски депутати от съседни региони

...
Чеченският лидер Рамзан Кадиров обвини руски депутати от съседни региони
Коментари Харесай

Рамзан Кадиров: В Москва подготвят убийството ми!

Чеченският водач Рамзан Кадиров упрекна съветски депутати от прилежащи райони в опит за поръчка на неговото ликвидиране и заплаши с кръвно възмездие, в случай че не потвърдят противното, заяви държавната осведомителна организация ТАСС.

 

Според ТАСС, Кадиров е направил тези изказвания по време на среща със чиновници на чеченските служби за сигурност, като видеото от срещата бе оповестено на персоналния му канал в Telegram. ТАСС превежда думите на Кадиров на съветски, съгласно които: " Има очевидци, има хора, на които те се пробваха да поръчат убийството и ги попитаха какъв брой биха взели за поръчката. "

 

Кадиров назова трима членове на съветската Държавна дума — двама от Дагестан и един от Ингушетия, които съгласно него стоят зад хипотетичния скрит план. " Ако не потвърдят противоположното, публично ще разглася кръвно възмездие ", съобщи той.

 

В Чечня кръвното възмездие е обичаен бит за осъществяване на възмездие посредством ликвидиране на врага или негови мъжки родственици.

 

Кадиров е непосредствен съдружник на съветския президент Владимир Путин и управлява Чечня от 2007 година, след убийството на татко му. Путин му даде необятна автономност в ръководството на района в подмяна на поддържането на непоклатимост. Кадиров е значим състезател в съветската политика и военни дейности, в това число даването на бойци за войната на Русия в Украйна.

 

Инфо: Факти

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР