Чеченският лидер Рамзан Кадиров обвини главния изпълнителен директор на Tesla

...
Чеченският лидер Рамзан Кадиров обвини главния изпълнителен директор на Tesla
Коментари Харесай

Tesla „спря тока“ на оборудвания с картечница Cybertruck на чеченския лидер Рамзан Кадиров

Чеченският водач Рамзан Кадиров упрекна основния изпълнителен шеф на Tesla Илън Мъск, че „ отдалечено е деактивирал “ неговия Cybertruck, изпратен на фронта в Украйна...

Емил Василев 13:24 | 22.09.2024 0 Сподели

Най-четени

АвтомобилиЕмил Василев - 15:38 | 20.09.2024

Новият 6-тактов мотор на Porsche може да пренапише автомобилното инженерство

IT НовиниЕмил Василев - 15:29 | 21.09.2024

Радиоактивен цезий-137 е засечен покрай Русия, което поражда опасения за нуклеарен опит, сходен на този на Опенхаймер

НаукаЕмил Василев - 14:00 | 20.09.2024

Китайски учени сътвориха „ безконечна “ фотоелектрическа нуклеарна батерия, която е 8000 пъти по-ефективна от аналозите си

Емил Василевhttps://www.kaldata.com/

Рамзан Кадиров, президент на Чеченската република твърди, че изпълнителният шеф на Tesla е деактивирала отдалечено неговия въоръжен с картечница електрически пикап Cybertruck, който е бил употребен на фронта в Украйна.

Кадиров твърди, че транспортното средство, оборудвано с картечница, се е показало добре в борба преди да бъде изключено. Той също по този начин съобщи, че е изпратил на фронта още два Cybertruck-a, оповестява CNN.

Известен с лоялността си към съветския президент Владимир Путин и с дейната си роля във военните интервенции на Русия в Украйна, чеченският пълководец показа фрагменти, на които през август кара Cybertruck, за който твърди, че е подарък от Мъск.

Видеото демонстрира усмихнатия Кадиров, който кара през празен площад в Грозни, столицата на Чечения и благодари на Мъск за автомобила, който „ скоро ще бъде изпратен на фронта “. Мъск обаче изрично отхвърли да е изпратил автомобила, като изрази съмнение към догатката, че ще подари Cybertruck на съветски военачалник.

Кадиров повтори изказванието си по-рано тази седмица, като изрази разочарованието си, че високотехнологичното транспортно средство е трябвало да бъде изтеглено от бойното поле и разкритикува Мъск, че го е деактивирал отдалечено, откакто е направил това, което счита за сърдечен подарък.

В зоната на СВО (войната в Украйна) са изпратени още два Cybertruck-a, твърди военачалникът, споделяйки видеоклип на транспортните средства в гориста околност, всеки от които е оборудван с инсталирани картечници. Във видеото се виждат мъже във военни униформи, които стрелят от покривите на колите.

„ Дистанционното изключване не е засегнало тези транспортни средства. Те работят обикновено, без никакви повреди. Не може да се желае по-добра реклама за Cybertruck. “

заяви Кадиров в Telegram

Син на някогашен размирен пълководец, Кадиров постоянно назовава себе си „ пехотинеца “ на президента (Путин). 47-годишният чеченски водач също по този начин твърди, че е изпратил хиляди бойци, с цел да подкрепят офанзивата на Кремъл в Украйна.

Военни специалисти обаче настояват, че въпреки модифицираният електрически автомобил да има характерности, подобаващи за кръстосан терен, той евентуално ще бъде ненужен на действителното полесражение.

Независимо от това по какъв начин Кадиров се е сдобил с тези електрически автомобили и е съумял да заобиколи западните наказания, двама районни специалисти показват, че изказванието на военачалника, че ги е изпратил на съветските бойци в Украйна евентуално е просто блъфиране.

Единият специалист разказва Кадиров като „ особена фигура, която се радва на скъпи играчки “, до момента в който малтретира народа на Чечения, като допуска, че той споделя склонността си към интернет тролене с Мъск.

Освен желанието на Кадиров да се прочуе, разполагането на Cybertruck на бойното поле е лишено от логистичен смисъл. Превозното средство разчита на електричество, като употребява електродвигател и акумулаторни акумулатори вместо обичайния бензинов мотор – запаси и инфраструктура, които нормално липсват на фронтовата линия.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР