Че здравната ни система явно не е способна да се

...
Че здравната ни система явно не е способна да се
Коментари Харесай

Вече има и разкази как при влошаване на COVID вкъщи оставаш там, защото е по-добре

Че здравната ни система очевидно не е способна да се оправи с COVID-19, от дълго време наподобява явно. Разказът на Боряна Николова пред Нова телевизия дава още един коз в поддръжка на тази теза.
Николова споделя, че брачният партньор ѝ почнал да се утежнява на 9-тия ден – освен това заболяването в действителност не е потвърдена с PCR тест, тъй като поради положението му не му е разрешило да върви да си прави тест, а РЗИ не са съумели да пратят хора да го тестват.
Николова се възмути от това, че в действителност ти би трябвало PCR, с цел да влезеш в болница – и то откакто намерили болнични кревати. А откакто се обадила на " Спешна помощ ", те предизвестили, че може да не пристигна кола за спешна помощ. Чак вечерта лекарка от " Спешна помощ " съумяла да приказва с Николова и я посъветвала мъжът ѝ да остане у дома.
 Кога да се тестваме за ковид Кога да се тестваме за ковид
Евгений Тимаков, експерт по инфекциозни заболявания и ваксинолог, основен доктор на медицински център " Лидер-Медицина ", сподели пред радио Sp...
Оказа се и, че Николова даже е мислила дали да не върви в различен град – до такова положение са стигнали нещата. А тя също е с COVID-19
" ".
Припомняме, че с гръмки фанфари беше оповестено, че персоналните лекари ще могат да дават посоки за PCR., в този момент към този момент е 30 октомври и такова нещо няма! За да стане това, трябвало да бъде подписан анекс към Националния рамков контракт с Българския лекарски съюз (БЛС), единствено че това още не се е случило.
също получи сигнали, че обстановката с тестванията по този начин и не е решена. В доста случаи който може, избира да си заплати за PCR при подозрение, а не да търси пътеката персонален доктор – експерт – тест.
 Дело за занимателен резултат от PCR: Заразена с COVID-19 го чака 3 дни Дело за занимателен резултат от PCR: Заразена с COVID-19 го чака 3 дни
Юристът Росица Драгинова завежда дело за занимателен резултат от PCR тест. Тя чакала три дни преди от лабораторията на Инфекциозна болница...
До ден-днешен Инфекциозна болница в София приема пациенти с потвърден COVID-19 и със подозрение за ковид, удостовери и. А на въпрос дали би трябвало наложително PCR тест, отговорът беше, че " по принцип " при признаци има хоспитализация. Имаме обаче леглови потенциал – не могат всички да дойдат, удостовери Вълков. 64 са леглата за потвърдена зараза от ковид в лечебното заведение.
Според Вълков, изрично най-големият проблем е, че няма да има кой да лекува – база и съоръжение има. А на въпрос дали е трябвало да бъдат открити специфични ковид лечебни заведения, доктор Вълков отговори – какви лекари е трябвало да се обезпечат? Инфекционистите са малко – а другите лекари не са привикнали в елементи да работят като инфекционисти, уточни Вълков. " За момента Инфекциозна болница ще продължи да работи ", увери той.
Лечението на всеки един пациент е самостоятелно, акцентира доктор Вълков. А лекарят разяснява, че в множеството случаи се ползва късно. Защото той работи на правилото на блокиране на ензим, посредством който вирусът се развъжда. За да има добър резултат, банкет би трябвало да се стартира по-рано , сподели Вълков. Според него, " Ремдесивир " би трябвало да се дава преди всичко на хора, които имат тежки съпътстващи болести.
Още: " "
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР