Че сексът е полезен за здравето, е всеизвестен факт.Сега още

...
Че сексът е полезен за здравето, е всеизвестен факт.Сега още
Коментари Харесай

Сексът – решение за редица проблеми

Че сексът е потребен за здравето , е общоизвестен факт.

Сега още един път неговите неоспорими изгоди са доказани от откриватели, представени от " Newsweek " и Zdrave.bg.

Учените настояват, че сексът има “поразително количество лечебни свойства: от удължение на живота до болкоуспояващ ефект” .

Изследванията не демонстрират дали този възстановителен резултат се дължи на самия акт или на позитивните страсти, които индивидът изпитва по време на интимната непосредственост.

Но все пак, сексът оказва най-благоприятното влияние на физическото положение на индивида. Ето и няколко обстоятелството за това какъв брой добре се отразява физическата фамилиарност на здравето .

Сексът защищава от грип и простуда
Резултатите от проучване, извършено в университета “Уилкс” (Пенсилвания, САЩ) демонстрират, че сексът 1-2 пъти седмично е кадърен да увеличи цели 3 пъти равнището на имуностимулиращите антитела – имуноглобулините А, които пазят организма от респираторните вируси.

Сексът е и добра... козметика
Учени от Единбургската кралска болница са открили, че хората, които вършат секс 4 пъти в седмицата, наподобяват със 7-12 години по-млади в съпоставяне със своите връстници. Сексът потвърдено покачва равнището на естроген в кръвта на дамите, което способства за здравето и положителния тип на косата и кожата.

Сексът, несъмнено, изгаря калории
По време на секс се изгарят повече от 4 калории за 1 минута. За половин час правене на обич се изразходват калориите от 4 изядени шоколадови бонбони .

Сексът лекува мигрената
За дамите, които постоянно го употребяват като опрощение, главоболието би трябвало да бъде причина ЗА правене на секс, а не за отричане от него. Повишаването на равнището на ендорфини и кортикостероиди в кръвта по време на възбуждането и оргазма е извънредно добър аналгетик .

Сексът стабилизира менструалния цикъл
Ендокринолози от Колумбийския и Стандфордския университет настояват, че дамите, които всяка седмица вършат секс, имат по-редовен цикъл спрямо тези, които се въздържат. Изследване демонстрира, че даже хомосексуалните милувки въздействат благотворно на менструалния цикъл .

Сексът заздравява мускулатурата на таза
Женският организъм употребява мускулите на таза, с цел да задържа урината. С възрастта те се износват и с цел да се избегне инцидентното изпускане, би трябвало да се поставят огромни старания. Тези мускули се упражняват по време на секс - освен това различен по-добър метод просто няма.

Източник: Edna.bg
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР