,че на този етап няма основания наблюдаваните процеси да се

...
,че на този етап няма основания наблюдаваните процеси да се
Коментари Харесай

Христо Иванов: Ще поискаме изслушване на Янев за позицията му за разполагане на войски на НАТО

, " че на този стадий няма учредения следените процеси да се преглеждат като директна опасност за Алианса и съответстващата зона за сигурност ". В този смисъл той не смята, " че са налице нужните условия, които могат да аргументират решение, обвързвано с разполагане на спомагателни войски на наша територия. Такова решение не би кореспондирало нито със съюзните ползи, нито с националния интерес на Република България ".

Демократична България извънредно държи на това, което е закрепено в съдружното съглашение, в преамбюла - България да развива своето пълноценно присъединяване в НАТО не като някаква условност, а като дейна принадлежност, означи Христо Иванов. Защото имаме вяра, че не може страната ни да си разреши да бъде в положение на де факто недеклариран, само че на процедура неутралитет в интерес на " експанзионистичната политика в района на Кремъл ". От тази позиция, щом бъде основана парламентарната комисия по защита, ще предизвикваме чуване на военния министър да обясни позицията си, оценките си, на какво стъпва в тях, уточни още Иванов.

По думите му, в случай че има предложение за увеличение на американското военно наличие у нас, Демократична България биха подкрепили всички ограничения, свързани с укрепването на защитата ни и способността да противостоим на възходящите от най-различно естество " пълзновения от страна на Руската федерация в района ".

Конкретно дали има такова предложение, защо става дума, какви са причините " за " и " срещу " желаеме да чуем в комисията, нужно е положително изясняване, изключително в светлината на записите в съдружното съглашение, акцентира той.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР