Че Балтимор Ориолс е новата боксова круша в МЛБ, официално

...
Че Балтимор Ориолс е новата боксова круша в МЛБ, официално
Коментари Харесай

Венецуелец от НЙ Янкис изтезава Балтимор

Че Балтимор Ориолс е новата боксова круша в МЛБ, публично стана ясно още във вторник, когато тимът усъвършенства антирекорда за най-бързо позволени 100 хоумръна – в 48-ия мач от сезона, при загубата с 4:11 от Ню Йорк Янкис вкъщи. Предишният най-хлабав питчерски екип беше този на Канзас Сити Роялс от 2000 година, сервирал стотния хоумрън в 57-ия мач от шампионата.

Само ден по-късно " скорците " получиха нови пет бомби от " бомбардировачите " от Бронкс, като две от тях стовари Глейбер Торес. Така венецуелският шортстоп записа името си в историята на Висшата лига и в листата с най-опасните врагове на Балтимор.



За 22-годишния Торес това бе четвърти мач с повече от един хоумрън против Ориолс този сезон и той към този момент има 10 хоумръна в 11 мача против този отбор през 2019 година, като седем от ударите му над оградата са в дома на противника – ст. " Кемдън Ярдс ". Тази година южноамериканецът има общо 12 хоумръна, като се прибавят по един против Бостън Ред Сокс и Сан Франциско Джайънтс.

Най-лошата вест за Балтимор е, че до края на шампионата тимът има да изиграе още осем мача против НЙ Янкис, половината от които у дома. Първият е още довечера в завършека на четворна серия, а останалите са през август.



Това ще даде опция на Глейбер Торес да усъвършенства върховете за най-вече хоумръни на един стадион от гостуващ състезател в границите на един сезон. В момента венецуелецът е на три изстрела от абсолютния връх (10 на Хари Хайлман за Детройт Тайгърс против Филаделфия Атлетикс на " Шайб Парк " през 1922 г.) и единствено на един от върха за съществуващи уреди.

Той се поделя с по 8 хоумръна от Бейб Рут (за Ню Йорк Янкис против Бостън Редс Сокс на " Фенуей Парк " през 1927 г.), Майк Шмит (за Филаделфия Филис против Чикаго Къбс на " Ригли Фийлд " през 1980 г.), Сами Соса (за Чикаго Къбс против Хюстън Астрос на " Енрън Фийлд " през 2001 г.) и Муки Бетс (за Бостън Ред Сокс против... Балтимор Ориолс на " Кемдън Ярдс " през 2016 г.).



Хоумръни за " янките " тази нощ удариха още Таиро Естрада, Ди Джей Лемейхю и Гари Санчес, всичките против стартера на домакините Дан Стрейли (L 1-4) в първите 4 ининга. Същевременно доайенът в ротацията на гостите Си Си Сабатия (W 3-1) удържа офанзивата на съперника до 5 точки от 6 шлагера, в това число два хоумръна, за 5 ининга.

За 38-годишния левичар това беше 249-а победа в Мейджър лийг и той се приближи единствено на една от елитния Клуб 250. При идващия си триумф Сабатия ще стане едвам 14-ият питчер в историята с 250 победи и 3000 страйкаута, откакто реализира юбилейното " К " още в края на предишния месец. Сега Си Си към този момент има 3020 страйкаута.



Балтимор Ориолс - Ню Йорк Янкис 5:7
ст. " Кемдън Ярдс "
1 2
3
4
5
6
7
8
9
R
H
E
НЙ ЯНКИС
0
4
1
1
1
0
0
0
0
7
13
1
БАЛТИМОР
0
0
1
1
3
0
0
0
0
5
7
0

ОСТАНАЛИТЕ РЕЗУЛТАТИ В МЛБ ОТ 22 МАЙ:

Американска лига

Кливланд Индиънс - Оукланд Атлетикс 2:7
Тексас Рейнджърс - Сиатъл Маринърс 2:1
Торонто Блу Джейс - Бостън Ред Сокс 5:6 (13 ининга)
Хюстън Астрос - Чикаго Уайт Сокс 4:9
Лос Анджелис Ейнджълс - Минесота Туинс отсрочен

Национална лига

Милуоки Бруърс - Синсинати Редс 11:9
Сан Диего Падрес - Аризона Дайъмъндбекс 5:2
Питсбърг Пайрътс - Колорадо Рокис 3:9
Ню Йорк Метс - Вашингтон Нешънълс 6:1
Чикаго Къбс - Филаделфия Филис 8:4
Сан Франциско Джайънтс - Атланта Брейвс 2:9

Интерлига

Сейнт Луис Кардиналс - Канзас Сити Роялс 2:8
Тампа Бей Рейс - Лос Анджелис Доджърс 8:1
Детройт Тайгърс - Маями Марлинс 3:6

Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР