Че алкохолът в големи количества може да навреди сериозно на

...
Че алкохолът в големи количества може да навреди сериозно на
Коментари Харесай

Колко алкохол е полезен за сърцето

Че алкохолът в огромни количества може да навреди съществено на здравето ни, това ни е пределно ясно. Но защото не обичаме да изпадаме в крайности, се интересуваме и от това какъв брой можем да си позволим да консумираме, без да си навлечем неприятности.
 Алкохолът, резултатът му върху мозъка и още една щета от пиенето
Още една щета от алкохола

И още една причина да не прекаляваме

А едно ново проучване, показано в 70-ата годишна научна сесия на Американския лицей по кардиология, ни дава повече изясненост по въпроса. То е и първото, което демонстрира, че пиенето на умерени количества алкохол може защищава сърцето , намалявайки нездравословните резултати от напрежението върху него.

Основният извод е, че умерената консумация на алкохол, дефинирана като не повече от едно пиво за дамите и две за мъжете дневно , е обвързвана с по-нисък риск от гибел от сърдечно-съдови болести спрямо този при лица, които се въздържат от пиянство или пият прекомерно доста. И не щеш ли златната среда очевидно съществува.
 Снимка 530791

" Установихме, че свързаната със напрежението интензивност в мозъка е по-висока при непиещите спрямо хората, които пият умерено, до момента в който хората, които пият прекалено (повече от 14 питиета на седмица), имат най-високо равнище на мозъчна интензивност, обвързвана със напрежението ", разясняват кардиолози от Massachusetts General Hospital.

Те допускат, че умереният банкет на алкохол въздейства удобно на връзката мозък-сърце. Но това не трябва да се приема като поощряване на потреблението му, тъй като не трябва да забравяме и за всички странични резултати от нея - като нараснал риск от рак на черния дроб и насърчаване на взаимозависимост.
 Алкохолът, махмурлукът и по какъв начин учени инцидентно сътвориха водка, която не провокира махмурлук
Водката, с която няма махмурлук

Едно в действителност положително научно изобретение

Още една добра вест е, че в хода на проучването е открито, че упражненията имат същия резултат върху сърцето - понижават напрежението и вероятността от сърдечно-съдови болести. Но при тях имаме единствено изгоди, само че не и вредите на алкохола, предава.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР