Чаят от шипка е един от най-старите в народната медицина.

...
Чаят от шипка е един от най-старите в народната медицина.
Коментари Харесай

Защо е важно да пием чай от шипка?

Чаят от шипка е един от най-старите в националната медицина. Можем да си го приготвим от плодовете, които ражда храстът. Няма значение какъв тип шипка ще изберете да употребявате, тъй като всички те са ядливи. Единствената разлика е във усета им.

Освен плодовете на храста, могат да се употребяват и венчелистчетата. Самата отвара от шипки е с по-тръпчив усет, който доста освежава.
С какво е потребен чаят от шипка?
Редица са благотворните резултати от потреблението на шипковия чай. В 100 грама от плодовете се съдържа в пъти по-голямо количество витамин С, в сравнение с в цитрусите. С него човек може да подтиква и укрепи имунната си система, най-много през зимните месеци, когато се борим с редица настинки. В шипките се съдържат още витамините А, К, D и Е, както и минералите калций, магнезий, калий и манган.
Кога е желателно да пием от чая?
• Грип и настинка;

Заради високите равнища на витамин С, чаят е извънредно подобаващ за стимулиране на имунната система на човек. Ако желаете да се предпазите от настинки и грипове, налага се да консумирате тази напитка два пъти дневно. Дори да сте заболели, свойствата на шипките ще ви оказват помощ доста по-бързо да оздравеете и да елиминирате неразположението.

• По-добро храносмилане;

С напитката ще допринесете за филтриране на организма от отрови, както и възстановяване работата на храносмилателния тракт.
Колко необикновено потребна за цялостното здраве е тази напитка
Как работи зеленият чай? Има удобно въздействие върху метаболизма и пречиства организма, като ускорява и перисталтиката. Зеленият ча...

• Умора и безсъние;

С този чай ще съумеете да се справите с проблемите със съня. Освен това той покачва и равнището на сила.

• Болки в ставите.

Шипковият чай способства за облекчение на болките при артрит, ревматоиден артрит и остеоартрит. Съставките в дребните червени плодове оказват помощ за ограничение на възпаленията.

Статията има единствено информативна цел, не замества консултацията с доктор или уравновесеното хранене!

Още от ЗДРАВЕ:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР