Чаят от дафинов лист е истинска магия при кашлица и

...
Чаят от дафинов лист е истинска магия при кашлица и
Коментари Харесай

Този чай премахва болките в ставите и костите и помага при кашлица и хрема

Чаят от дафинов лист е същинска магия при кашлица и хрема. Sofia24.bg ще ви опише за този лек, който отстранява болките в ставите и костите. Предотвратява артрит, остеопороза и остеоартрит. Гони неприятната сила от вкъщи ви. Пази както тялото, по този начин и душата. 

Да стартираме незабавно по-същество. Грипът вирее на всички места, всеобщо хората са с кашлица и пресипнал глас. Има решение и то е:

Чай от дафинов лист

Можете да се насладите на изгодите от билката и с чаша топъл и благоуханен чай.

Ето и по какъв начин да си го приготвите:

Необходими са изсушени листа от дафиновия лист, като две са задоволителни.

Заливат се с 400 мл вода, като се сваряват и кипват за 5 минути.

Отстранете от котлона, похлупете съда и оставете напитката да се запарва в продължение на 1 час.

Пие се 4 пъти на ден, преди хранене, по половин чаена чаша.

Освен това правете постоянно инхалация с дафинов лист.

Ето по какъв начин:

В тенджерка слагате няколко листа и ги запарвате. Когато заврат вдишвате мощно с отворена уста и издишвате през носа. И по този начин 20 минути.

Дафиновият лист не е единствено вкусна и ароматна фалшификация.Не на вятъра античен Рим и цялата империя дафиновият лист, се е считал за свещено растение и е било знак на величието, мъдростта и отбраната.

Древните гърци засаждали дафиновите дръвчета край храмовете на Аполон – богът, покровителстващ медицината, поезията и музиката, който също по този начин е изобразяван с лавров венец. Той е бил именуван " Дафний “, т.е. " Лавровий “, което се превежда като " обичащ лавровото дърво “.

В Елада лавровите венци са били присъждани на първенците в атлетическите надпревари от античните Олимпийски игри, като знак на успеха.

Какво съставлява дафиновият лист?

Дафиновият лист e прочут най-много като добавка към доста ястия, само че с изключение на за незаменима фалшификация в кулинарията, придаваща характерен мирис на гозбите, дафиновият лист е фамозен и със своите лечебни свойства.

Познатите ни ароматни листа са от няколко типа на семейство Лаврови (Lauraceae), като дръвчетата нормално доближават височина 12 метра. Характеризират се с разцвет през края на пролетта, жълти цветчета със звездовидна форма, а листата са тъмнозелени, месести и заострени към върха.

Растението вирее на глинести почви, мощна слънчева светлина и задоволително топлота, въпреки и да устоя на захлаждания.

Произход и хранителни свойства

За негова татковина се счита Средиземноморският регион. Днес обаче, заради необятната си приложимост, ареалът на лавровите дръвчета се е разширил доста и те могат да бъдат срещнати на много места.

Подправката, позната като дафинов лист, предлага доста хранителни субстанции, като в 100 грама от нея се съдържат:

Калории – 313 kCal

Мазнини – 8,3 г

Протеини – 7,6 г

Фибри – 26,3 г

Въглехидрати – 74,9 г

В дафиновите листа се открива високо количество значими макро- и микроелементи.

Как да си изсушим дафинови листа в домашни условия?

Събирането на листата стартира при започване на есента.

Преди изсушаването, листата се изплакват щедро с вода.

Помещението, което ще се употребява за сушенето, е належащо да бъде изолирано от миризми и слънчевата светлина да не пада непосредствено върху листата.

Листата се слагат върху мрежа, без да се допират едно до друго.

Оставят се в помещението към две седмици, като през това време би трябвало да се извърнат веднъж, с цел да се изпари влагата отмерено и от двете страни.

Видове дафинов лист

Има няколко известни разновидности на дафинов лист.

Използват се пресни или сушени в кулинарията, както и в доста предписания от националната медицина:

Средиземноморски дафинов лист (Laururs nobilis)

Калифорнийски дафинов лист (Umbellularia californica)

Мексикански дафинов лист (Litsea glaucescens)

Индонезийски дафинов лист (Syzygium polyanthum)

Индийски дафинов лист (Cinnamomum tamala)

Ползи и лечебни свойства

Лечебните свойства в чудните дафинови листа са прилагани още от древността.

Противовъзпалителният резултат на маслото е бил прочут от епохи, като то е употребявано за лекуването на рани, само че също така тази билка има и удобно деяние върху огромен набор от неразположения и болести.

Нека разгледаме 8 от най-известните изгоди на дафиновия лист за организма.

1. Подобрява храносмилателните процеси

Неслучайно можем да го срещнем в голям брой ястия, като, като се изключи че им придава необикновен мирис и усет, има и извънредно благотворно въздействие върху стомашно-чревната флора.

Дафиновият лист облекчава коремните болки, работи удобно при констипация или диария и понижава дискомфорта при отичане на корема.

Допринася за по-пълното асимилиране на питателните субстанции, а маслото от дафинов лист може да бъде потребно при храносмилателни проблеми.

2. Грижи се за здравето на бъбреците

Дафиновият лист е потребен за бъбреците, защото има диуретично деяние, подтиква отделителната система и предотвратява образуването на камъни в бъбреците.

3. Действа удобно на сърдечно-съдовата система

В листата на това растение се съдържат две органични съединения – рутин и кафеена киселина, които усъвършенстват положението на сърцето. Рутинът работи укрепващо на капилярните стени, а кафеената киселина редуцира LDL-холестерола и предотвратява стесняването на артериалните съдове.

4. Помага при болки в ставите

Наистина тези чудодейни листа отстраняват болките в ставите и костите! Предотвратява артрит, остеопороза и остеоартрит.

Ето една лесна рецепта с потвърден резултат:

Съставки:

Дафинов лист – 7 бр

Пресен розмарин – 2 клончета

Зехтин – 200 мл

Начин на подготвяне

Наливаме в буркан зехтина и прибавяме розмарина. Натрошаваме дафиновите листа, доколкото можем благодарение на ръцете си. Варим на водна баня за 30 минути на слаб котлон.

След 30 минути оставяме маслото в буркана да престои, до момента в който изстине, след което го прецеждаме в различен буркан с похлупак, който би трябвало да пазим от слънчева светлина.

Начин на приложение

Масажираме няколко капки във всяко наранено място и това ще отстрани отока. Бори се с главоболието и даже болката, породена от менструация. Можете да нанесете няколко капки от това масло върху косата си, когато се къпете, с цел да регенерирате и заздравите косата си.

Това масло няма противопоказания и можете да прилагате дребни количества на ден, в случай че не сте алергични към някоя от съставките. След 7 дни приложимост на тази рецепта ще забележите положителното деяние на тялото си.

Комбинирането на тези 3 съставки ще ви даде една от най-полезните и ползотворни предписания за здравето на вашите кости и стави. Неговите свойства ще изпълнят тялото ви с пъргавина.

Листата от дафинов лист облекчават даже ревматични болки и заболели стави. Отварата от тази билка може да се употребява за понижаване на неприятните болки и възпаления.

И още:

Дафиновият лист - отличното болкоуспокояващо!

5. Притежава антиоксидантни свойства

Поради наличието на аскорбинова киселина, каротеноиди и фитохимикали, дафиновият лист може да бъде потребен и при предотвратявяне на оксидативния стрес.

6. Помага при регулирането на равнищата на кръвната захар

Фитохимикалите, открити в дафиновия лист, усъвършенстват функционалността на инсулиновите рецептори, което го прави подобаващ при диабет и повишени равнища на кръвната захар.

7. Понижава телесната температура

Притежава и антипиретични свойства и може да се употребява против висока температура.

8. Притежава антитуморни свойства

Според някои клинични изследвания, дафиновите листа инхибират растежа и развиването на туморни кафези при рак на гърдата.

Казваха ми бабите в Родопите, че дафиновото дърво е магическо, но аз не им имах вяра. Веднъж на един мой рожден ден, който ме завари в село Езерово в Източните Родопи, ми подариха фиданка на дафинов лист за засаждане.

Ето  какво ми описаха локалните баби в селото, какво ще се случи, в случай че държите дафинов лист в дома си

Освен че придава на храната един прелестен, характерен мирис, дафиновият лист е дейно оръжие за отбрана от неприятности и тъмни сили.

Всъщност листата от дафинов лист могат да бъдат отличен амулет за дома. Ако желаете да отбраните дома си от зли сили, неприятности и заболявания, сложите дафинов лист над входната врата или на вратата на вашата кухня.

В предишното дафинови листа са се прикрепвали към леглата на дребните деца, тъй като се е вярвало, че по този начин те ще бъдат предпазени от уроки и заболявания.

Ако посадите дафиново дърво в двора на дома си, то дървото ще носи благополучие и благоденствие на целият ви жанр.

Още нещо потребно - дафиновият лист може да се употребява за изчистване на дома от отрицателна сила.

Какво вършат бабите на село:

Запалват дафинов лист и опушват с него целия си дом. Ароматът на дафиновия лист отстранява негативна сила, заболяванията и неприятно въодушевление в дома. 

С една дума - дафиновият лист е освен ароматна фалшификация, само че извънредно потребен естествен подарък за нашето тяло и душевно равновесие. Не на вятъра е именуван магията на античен Рим и Византия.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР