Чай, за който Мадагаскар твърди, че може да лекува COVID-19,

...
Чай, за който Мадагаскар твърди, че може да лекува COVID-19,
Коментари Харесай

Африка полудя по "магически" билков чай срещу коронавирус

Чай, за който Мадагаскар твърди, че може да лекува COVID-19, бе разпратен до 15 страни в Субсахарска Африка.

Президентът Андри Раджоелина разгласи, че напитката COVID-Organics (CVO), съдържаща локални билки, работи благотворно на коронавирусната зараза, макар предизвестията на Световната здравна организация, че няма доказателство за резултатите ѝ.

Установените случаи на ковид в Мадагаскар са 135, нито един от които не е смъртен, и Раджоелина упорства, че използвалите напитката усъвършенстват положението си след 7 дни.

СЗО предизвестява, че дребното проби на континента може да прикриват по-голям брой инфектирани. Раджоелина обаче настойчиво популяризира напитката като магическо решение - той се снима във " Facebook ", до момента в който я пие. В " Инстаграм " пък президентът съобщи, че ще я даде на всички другарски настроени страни на африканския континент - от Демократична република Конго да Гвинея-Бисау. Напитката към този момент е поръчал и Сенегал.

Растение на острова, употребявано за лекуване на малария, е съставна част на CVO и това е един от причините на създалия я мадагаскарски институт за приложни проучвания. Става дума за artemesia annua - китайски тип, импортиран на острова преди половин век. Академията на науките на страната обаче се усъмни в изгодата от напитката, рекламирана от президента.

Някои специалисти опазиха островната страна на 400 км югоизточно от африканския континент с думите, че в случай че евентуалният лек бе американски или европейски, нямаше да има толкоз подозрения в качеството му. Други обърнаха внимание, че не са правени задоволително проби за изгодата от CVO. Потребител на " Facebook " отбелязва под новината в кенийски уебсайт, че чаят евентуално е " по-малко рисков от западната ваксина ".

Според " Африканюз ", канала за африкански вести на " Евронз ", президентите на няколко страни са поздравили Раджоелина и чакат или са получили самолети с бутилки от " магическия " лек. Мадагаскар в това време ще построи специфичен цех, с цел да укрепи продукцията, и ще обмисли пробни форми на приложимост като инжектиране на напитката.

Анадолската организация пък отбелязва, че някои поданици на страната бързат да се запасят с напитката, която сега могат да си набират свободно. В някои случаи обаче не е нужно да я търсят - даже бойци обикалят от врата на врата, с цел да я дават на жители.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР