Чай при астма, дихателни проблеми и за подобряване на храносмилането

...
Чай при астма, дихателни проблеми и за подобряване на храносмилането
Коментари Харесай

Правете си чай от кимион при дихателни проблеми!

Чай при астма, дихателни проблеми и за възстановяване на храносмилането от кимион.

Що се отнася до дихателните проблеми, няма еднакъв на себе си.

Кимионът е дива билка, а по-късно е обработен и употребен като фалшификация.

Има доста кондензиран усет, а миризмата му може да се съпостави с тази на анасон/мента.

Кимионът се употребява като фалшификация, само че има и доста лечебни свойства: по-добра работа на храносмилателния и урогениталния тракт, употребява се за лекуване на грип и простуда, оказва помощ при кашлица и има дезинфекционен резултат.

Въпреки че черният кимион има същото име като елементарния кимион, той е изцяло друг на външен тип и усет, т.е. семената са много дребни и черни. Използва се и като фалшификация, само че и за медицински цели: за лекуване на хронична кашлица и бронхит, астма, алергии, стомашни болести.

Египтяните първи разбрали какъв брой мощно е това семе, по тази причина го трансформирали в лечебно масло. Източните нации споделят, че черният кимион „ лекува всичко, с изключение на гибелта “. Кимионът съдържа етерични масла, доста мастни киселини и витамин С.

Според учените черният кимион може сполучливо да унищожи или облекчи 600 разнообразни болести и положения.

За лекуване можете да употребявате маслото, да си извършите чай или да добавяте семената към салати и разнообразни ястия.

Кимионът има аналгетични, антибактериални, противовъзпалителни и антивирусни свойства. Благодарение на състава си той сполучливо възвръща черния дроб, отстранява токсините, подтиква бъбреците, контролира кръвното налягане и поддържа холестерола под надзор.

Кимионът усъвършенства апетита, храносмилането, облекчава подуването на корема и оказва помощ при стомашни конвулсии. Доказано е, че има позитивен резултат при диабетиците и намалява равнищата на кръвната захар.

Положителен резултат е следен при пациенти с рак. Поради мощния си антиоксидантен резултат върху имунитета, той е изключително ефикасен при хора, получаващи химиотерапия, защото форсира възобновяване сред лекуванията и ускорява резултата им.

Черният кимион също има мощен резултат върху регенерацията на белодробната тъкан, прочиства дихателните пътища, усъвършенства белодробната функционалност.

Чай при бронхит и кашлица
Залейте една супена лъжица черен кимион, една чаена лъжичка лайка и половин чаена лъжичка копър с чаша вряла вода. Покрийте и оставете за 10 минути. След това прецедете, подсладете с мед и пийте няколко пъти дневно.

Вижте още: Домашни предписания при простуда и кашлица

Чай при астма
Една чаена лъжичка смлени семена от черен кимион, 2 скилидки счукан чесън и две супени лъжици мед се разбъркват добре. Приемайте по една чаена лъжичка от този сироп всяка заран на гладно за интервал от три седмици. След това ще дишате по-лесно.

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР