Чавдар Бояджиев, на 34 години, от Лозен, който бе арестуван

...
Чавдар Бояджиев, на 34 години, от Лозен, който бе арестуван
Коментари Харесай

Обвиненият за убийствата в Лозен учил до 7-и клас

Чавдар Бояджиев, на 34 години, от Лозен, който бе задържан за двойно ликвидиране, а преди този момент удуши жена, има приключено единствено главно обучение. Това стана ясно по време на вчерашното съвещание на Софийския градски съд, който реши да остави в ареста обвинения. Бояджиев бе закопчан през уикенда за убийството на двама свои другари - 18-годишната Яна и 27-годишния Иво. Мотивът за зверството са пари, твърди следствието, представено от " ".

По време на съвещанието стана ясно,че по дулото на револвера, с което са екзекутирани жертвите има кръв от жена. Това значи, че момичето е убито от упор. Кръв, евентуално от другата жертва, пък криминалистите разкрили по едната обувка на Бояджиев. И двете убийства са осъществени в землището на село Лозен на 3 и на 4 август, като Чавдар е умъртвил първо ученичката. Вече стана ясно, че това е станало, откакто двамата са имали съкровен контакт. В самопризнанията си той твърди, че момичето му поискало 2000 лева, с цел да пуска клипове и фотоси с нея в уебсайт за възрастни.



В обясненията си обвиненият твърди, че в началото му поискала 1000 лева, а след това още 1000 лева и това го вбесило. Момичето първо било душено, а след това убито. По- късно признал на приятеля за убийството на момичето и му изискал 15 000 лева, с цел да замине да се бие в Украйна на страната на Русия. Целта била да не бъде екстрадиран. След като младият мъж му отказал, Чавдар гръмнал и него - първо в краката, а след това в гърба, настояват проверяващите. 

В правосъдната зала през вчерашния ден като бранители на Бояджиев се явиха двама юристи - един длъжностен и един пратен от родителите на Чавдар. Той обаче не пожела да бъде защитаван от юриста на фамилията му, а единствено от длъжностен. Бояджиев бе доведен под засилена ескорт от 10-ина правосъдни охранители. Той и отбраната му желаеха да остане в ареста. Причината - двуметровият обвинен се страхувал от гнева на околните и приятелите на жертвите. 



Съдът го остави в ареста с претекста, че има задоволително доказателства, че точно Чавдар е причинител на убийствата. Престъплението е тежко с оптимално наказване - затвор до гроб. Освен това, в случай че е на независимост, може да извърши друго закононарушение или да се укрие. Определението не е дефинитивно. Пред публицисти служебният бранител съобщи, че клиентът му имал бели петна в паметта си от времето на двете действия. А обвиненият резервира безмълвие.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР