ChatGPT вече има достъп до актуална информация

...
OpenAI, създателят на ChatGPT, подкрепян от Microsoft, потвърди, че chatbot
Коментари Харесай

OpenAI, създателят на ChatGPT, подкрепян от Microsoft, потвърди, че chatbot вече може да сърфира в интернет, за да предоставя на потребителите актуална информация.

Системата, задвижвана от изкуствен интелект, беше обучена преди това, използвайки данни до септември 2021 г.

Този ход означава, че хората ще могат да използват чатбота, за да отговарят на въпроси относно актуални събития и да имат достъп до новини.

По-рано през седмицата OpenAI също разкри, че чатботът скоро ще можете да провеждате гласови разговори с потребители.

Те обявиха промените в X, платформата, известна преди като Twitter.

OpenAI и други подобни системи използват огромни количества данни, за да създадат убедителни човешки отговори на потребителски запитвания.

Очаква се те драматично да променят начина, по който хората търсят информация онлайн.

Може ли чатбот с изкуствен интелект да напише виц за новините?

Но неспособността на ChatGPT да вземе под внимание скорошните събития е отблъскваща за някои потенциални потребители.

"Ако тази функционалност или възможност я нямаше, ще трябва да отидете в Google или в Twitter, или в предпочитания от вас новинарски канал. Сега можете да лекувате това като източник на най-новите новини, клюки и текущи събития“, казва Томас Чаморо-Премузик, професор по бизнес психология в University College London.

„Така че основното заключение е, че ще погълне много от входящите въпроси и запитвания, които отиваха към търсачките или към новинарските издания“, каза той.

Но , г-н Chamorro-Premuzic добави, че използването на платформата за търсене може да бъде нож с две остриета.

"Мисля, че това е добро нещо по отношение на получаването на бързи отговори на вашите належащи, горещи въпроси“, каза той, но предупреди, че без източник информацията, предоставена чрез ChatGPT, може да бъде подвеждаща.

"Ако не посочва по надежден начин какви са източниците, а просто прави смесица и каша от това, което съществува там... тогава притесненията са свързани с точността и хората просто приемат, че информацията, която получават там, е надеждна, когато не е."

Вече OpenAI попадна под контрола на американските регулатори през рискът ChatGPT да генерира невярна информация.

По-рано тази година Федералната търговска комисия (FTC) изпрати писмо до подкрепяния от Microsoft бизнес с искане на информация за това как адресира рисковете за репутацията на хората.

В отговор главният изпълнителен директор на OpenAI каза, че компанията ще работи с FTC.

Когато попита самия бот ChatGPT защо му е отнело толкова време, за да позволи на потребителите да търсят актуална информация, ботът даде три отговора.

Той каза разработване на езикови модели отне много време и беше ресурсоемък, че използването на данни в реално време има потенциал да въведе неточности и че има някои опасения за поверителност и етични проблеми относно достъпа до информация в реално време - особено защитено с авторски права съдържание без разрешение.

Източник: bbc.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР