ChatGPT е новата глобална интернет лудост, за която всички говорят.

...
ChatGPT е новата глобална интернет лудост, за която всички говорят.
Коментари Харесай

Киберпрестъпниците започват да крадат и ChatGPT акаунти

ChatGPT е новата световна интернет полуда, за която всички приказват. Десетки хиляди всеки ден се вписват в сметките си в услугата, обучавайки технологията на OpenAI и зареждат по този начин или другояче голямата ѝ база данни с персоналната си информация. Какво може да се обърка? Предстои да забележим. Но в случай че интернет потребителите имат подобен интерес към нещо, то е въпрос на време тук да се включат и киберпрестъпниците. За което и ни описват Bleeping Computer.

Сайтът цитира отчет на компанията за киберсигурност Group-IB, които са се натъкнали на нова наклонност измежду киберпрестъпниците. Те стартират все по-често да включват в зловредните стратегии, с които крадат персонални данни, указания за кражба и на такива сметки. Компанията е засякла в даркуеб форумите да се продават в последните 12 месеца над 100 000 ChatGPT регистрации. Данните от изследването на Group-IB са вследствие на проучване на ъндърграунд форумите, които продават крадени данни. Компанията е следила сходни конгреси в продължение на година, като през май тази година се регистрира пик в предоставяните откраднати сметки с регистрирането на препоръчани 26 800 нови ChatGPT регистрации, съдържащи потребителско име и ключова дума. По отношение на географското систематизиране, най-вече сметки са регистрирани в тихоокеанския район (41 000), Близкия изток и Африка (почти 25 000), Европа (17 000), Латинска Америка (12 314), а Северна Америка се подрежда на пето място. По-голямата част от данните са откраднати благодарение на шпионска стратегия с името Racoon, прецизират Group-IB.

Дмитрий Шестаков от изследователския екип на Group-IB показва, че включването на ChatGPT в инструкциите на сходни зловредни стратегии се явява доказателство за повишения интерес към услугата на OpenAI. Той привежда това, че ChatGPT стартира да се употребява все по-активно в усъвършенстване на работните процеси и действия, в софтуерната разработка и бизнес връзката. „ По подразбиране, ChatGPT пази историята на търсенията на ползващия го и отговорите на изкуствения разсъдък. Следователно, неразрешения достъп до ChatGPT сметки може да изложи на показ конфиденциална и сензитивна информация, която на собствен ред да се употребява за целенасочени офанзиви към компании и техните чиновници “, написа Шестаков и добавя, че ChatGPT сметките получават все по-голяма известност в тези престъпни среди.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР