ChatGPT е инструмент с изкуствен интелект за обработка на естествен

...
ChatGPT е инструмент с изкуствен интелект за обработка на естествен
Коментари Харесай

ChatGPT: Какво трябва да знаете за новата AI технология

ChatGPT е инструмент с изкуствен интелект за обработка на натурален език, който ви разрешава да водите достоверни диалози, които се приближават оптимално до човешка интеракция. Езиковият модел може да дава отговор на въпроси, да ви оказва помощ при задания като сформиране на имейли и есета, и даже при писане на код. В момента е допустимо свободното му потребление, защото ChatGPT към момента се намира във фаза на рационализиране, а разработчиците му се нуждаят от задоволително противоположна връзка, с цел да изгладят минусите.

През последните години проучванията в региона на AI демонстрираха, че умните машини са способни да учат и обработват огромни количества данни. До момента техниките за машинно образование се радват на сполучливи резултати с роботи, които са или са научили техники за игра на шах, Го и доста други стратегически игри. Подобен метод на самообразование е направил допустимо и създаването на мощния човекоподобен чат-бот ChatGPT.

ChatGPT е основан от OpenAI - изследователска компания в региона на изкуствения разсъдък. Ако името на компанията ви звучи познато, това е, тъй като OpenAI също са виновни за основаването на DALL•E 2, известен AI арт генератор, както и Whisper, система за автоматизирано различаване на тирада. Един от съоснователите на компанията е изпълнителният шеф на SpaceX , който, въпреки че заради разминаване във възгледите, също признава, че „ ChatGPT е ужасно добър ".

Как работи ChatGPT?

Чат-ботът е подготвен благодарение на текстови бази данни от интернет. Това включва голямото количество от 570 GB данни, получени от книги, Wikipedia, публикации и други текстове в интернет. За да бъдем изцяло точни, в системата са въведени 300 милиарда думи.

OpenAI образова езиковия модел благодарение на Reinforcement Learning from Human Feedback (RLHF), или образование, подсилено от човешката противоположна връзка. Това, което отличава тази технология е, че тя продължава да се учи, до момента в който разгадае каква би трябвало да бъде идната дума, като непрестанно усъвършенства разбирането си за подкани и въпроси, с цел да се трансформира в най-хубавия чат-бот с изкуствен интелект.

Като езиков модел, той работи върху вероятността, кадърен да отгатне каква би трябвало да бъде идната дума в изречението. За да стигне до стадий, в който може да направи това, моделът минава през стадий на следено тестване.

Какви са функционалностите на ChatGPT?

ChatGPT е езиков модел, основан за осъществяване на диалог с крайния консуматор. Моделът разполага с голям брой функционалности. Като начало, той може да дава отговор на елементарни въпроси, да води диалог, само че и да се задълбочава в по-сериозни тематики. Например, ботът може да разказва изкуство в елементи, да дава отговор на метафизичен въпроси и даже да кодира.



Звучи впечатляващо, само че моделът към момента има своите дефекти и ограничавания. Тъй като се учи от повтаряне и противоположна връзка, ботът е отворен за изцяло гратис потребление от потребителите. Това ще помогне за усъвършенстването на машината и ще разреши на хората да я тестват изцяло гратис.

Каква е разликата сред ChatGPT и Гугъл?

ChatGPT е езиков модел, основан за осъществяване на диалог с крайния консуматор. Междувременно търсачката индексира уеб страници в интернет, с цел да помогне на потребителя да откри информацията, която търси. ChatGPT няма опция да търси информация в интернет. Той употребява информацията, която е научил от данните за образование, с цел да генерира отговор, което оставя място за неточности.

Защо някои хора се тормозят от ChatGPT?

Хората показват угриженост по отношение на това, че чат ботовете с изкуствен интелект могат да застрашат човешкия разсъдък. Например, чат-ботът може да напише публикация по заложена тематика в границите на секунди, евентуално елиминирайки нуждата от човешки създател.

Друго терзание с AI ботовете е вероятното разпространяване на дезинформация. Тъй като ботът не е обвързван с интернет, той може да даде неверна информация. Самият бот споделя: „ Отговорите ми не са предопределени да се одобряват като факт и постоянно предизвиквам хората да ревизират всяка информация, която получават от мен или от различен източник. " Самият екип от OpenAI също отбелязва, че ChatGPT от време на време написа „ правдоподобно звучащи, само че неправилни или безсмислени отговори ".

ChatGPT има капацитета да улесни живота на хората и да помогне при ежедневните досадни задания, като да вземем за пример писане на имейл или навигация в мрежата за отговори. Все отново същестувавт някои механически детайлности, които би трябвало да бъдат изчистени, преди да се употребява необятно, с цел да се предотвратят възможни отрицателни последствия и дезинформация.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР