Chatcasso бе обявен за победител в BNB Chain хакатона за

...
Chatcasso бе обявен за победител в BNB Chain хакатона за
Коментари Харесай

Binance обвинени в плагиатство на NFT генератор с изкуствен интелект

Chatcasso бе разгласен за победител в BNB Chain хакатона за своя реформаторски инструмент за основаване на NFT, задвижван от изкуствен интелект (ИИ).

Само два месеца след връчването на премия на Chatcasso, борсата за криптовалути Binance беше упрекната, че е копирала инструмента и е стартирала собствен личен инструмент за основаване на NFT, основан на ИИ, Bicasso.

На 1 март основният изпълнителен шеф на Binance Чанпен Джао разгласи стартирането на Bicasso, който може да се употребява за „ преобразяване на креативните ви визии в NFT благодарение на ИИ “.

Член на общността на име обаче видя, че потребителският интерфейс и опциите на Bicasso поразително наподобяват на плана Chatcasso, който беше отличен с първа премия в хакатона.

Победата на Chatcasso в хакатона им донесе $5,000 в Binance за основаването на инструмент за основаване на незаменяеми токени, задвижван от изкуствен интелект.

Проектът Chatcasso впечатли съдиите с новаторското си потребление на AI технология за основаване на неповторими NFT. Те бяха оповестени за спечелили в надпреварата. Само два месеца по-късно обаче Binance пусна Bicasso – сходен инструмент, основан на ИИ, който съгласно мнозина е копие на плана Chatcasso.

От Binance отхвърлиха обвиняванията в плагиатство, като обявиха, че Bicasso е пробен план, основан от дребен екип в Binance като тест, и че NFT и ИИ са концепции, върху които работят доста участници в промишлеността. Те също по този начин прецизираха, че името Bicasso е въодушевено от инструмента на OpenAI, който се базира на художника Салвадор Дали, и че екипът им е харесал тази идея.

Въпреки тези пояснения доста хора в общността считат, че Binance е копирала и разпространявала плана Chatcasso като личен. Приликите сред двата плана са поразителни и някои упрекват борсата, че е откраднала новаторските хрумвания на Chatcasso.

Членът на общността беше шокиран да види, че такава огромна компания като Binance копира всичко, чак до името., обявиха те.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР