Чатботовете са интересни не само за ИТ бизнеса и почитателите

...
Чатботовете са интересни не само за ИТ бизнеса и почитателите
Коментари Харесай

И ЦРУ разработва чатбот с изкуствен интелект

Чатботовете са забавни освен за ИТ бизнеса и феновете на технологиите. Те могат да са потребни и на разнообразни институции, в това число и Централно разузнавателно управление на САЩ, оповестява Bloomberg.

Централно разузнавателно управление на САЩ е почнала да създава собствен чатбот, с цел да си помогне в пресяването на голямото количество информация, което се генерира. " Започнахме с вестници и радио, минахме през вестници и телевизия, вестници и кабелна телевизия, интернет, огромни данни и продължава да се развива. Трябва да намерим иглите полето за игли ", споделя Ранди Никсън, шеф на отдела за разработки с отворен код на Централно разузнавателно управление на САЩ.

" Мащабът на информация, която се събира, се усили астрономически през последните 80 години. Тя е толкоз доста, че е плашеща и на моменти даже неизползваема ", разяснява Никсън. Ролята на машините ще е да оказват помощ за по-бързото намиране и показване на подобаващата информация.

Той добавя, че чатботът ще бъде подготвен с обществено налични в интернет данни. Чрез бота сътрудниците ще могат да търсят информация, да задават въпроси за разкриване и предоставяне на спомагателни детайлности, както и да генерира резюмета на огромни размери данни. " Може да отидете на последващо равнище и да пишете с машините и да им задавате въпроси. Колекцията ни ще продължи да пораства, като единственото ограничаване ще е какъв брой коства ", добавя Никсън.

Той не споделя детайлности за естеството на работа на бота, с какви даннни и при какви обстановки и разбори ще се употребява. Централно разузнавателно управление на САЩ възнамерява да го предложи и на други организации и институции, които са в разследващата сфера. Ботът няма да е наличен за компании, законодатели и крайни консуматори. Никсън споделя, че чатботът ще съблюдава законите за дискретност на персоналните данни на Съединени американски щати.

Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР