Чатбот с изкуствен интелект помоли вярващите в препълнената църква Свети

...
Чатбот с изкуствен интелект помоли вярващите в препълнената църква Свети
Коментари Харесай

Докъде ще стигне: Чатбот изнесе проповед в протестантска църква

Чатбот с изкуствен интелект помоли вярващите в препълнената черква " Свети Павел " в баварския град Фюрт да станат от пейките и да възхваляват Бог, съобщи Българска телеграфна агенция. 

Chat GPT (Чат Джи Пи Ти), показан като космат тъмнокож мъж на голям екран над олтара, стартира да проповядва на повече от 300 души, пристигнали през вчерашния ден сутринта на пробна протестантска църковна работа. Службата бе съвсем напълно генерирана от изкуствен интелект.

" Скъпи другари, за мен е чест да заставам тук и да ви пропагандирам като първият изкуствен интелект на тазгодишното заседание на протестантите в Германия ", сподели аватарът с безизразно лице и еднообразен глас.

40-минутното свещенодействие, включващо проповед, молебствия и музика, е основано от Chat GPT и Йонас Симерлайн, теолог и мъдрец от Виенския университет.

" Аз замислих тази работа, само че в действителност по-скоро я съпътствах, тъй като бих споделил, че към 98% от нея идва от машината ", споделя 29-годишният академик.

Църковната работа, направена от изкуствен интелект, е едно от стотиците събития по време на събора на протестантите в баварските градове Нюрнберг и прилежащия Фюрт. Хората се редят на дълга опашка пред неоготическата постройка от 19. век час преди началото на службата.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР