Чатът по WhatsApp, Viber и сие не може да замени

...
Чатът по WhatsApp, Viber и сие не може да замени
Коментари Харесай

Ако се прегръщате по-често, ще боледувате по-рядко

Чатът по WhatsApp, Viber и сие не може да размени една топла прегръдка онлайн. Тя e освен по-приятна, само че и се отразява позитивно на здравето ни. Нежното допиране преборва напрежението и куп заболявания. споделя:

Кожата ни усеща всичко

Кожата ни усеща всичко: откривателите са уверени, че при допиране хората могат да разпознаят избрани усеща като обич, яд, признателност или омерзение. Доказано е, че постоянните общителни докосвания понижават експанзията и укрепват прочувствените връзки. Докосването оказва помощ за поддържането на обществените контакти - несъмнено, стига да е подходящо.

Прегръдката дава сили

Комуникацията посредством физическия контакт може да помогне за построяването на доверие и подобряването на взаимоотношенията в екипи. Според изследванията, професионални баскетболисти и тимове, които при започване на сезона са общували по-интензивно физически - с докосвания на ръцете или групови обятия, са постигнали след това по-добри резултати в мачовете си.

Прегръдката оказва помощ и при простуди

За тялото прегръдката е сигнал за поддръжка. Тя оказва помощ в битката против напрежението. Учените са открили, че настроението на хора, които са се прегръщали в границите на някой изпълнен с спорове ден, се усъвършенства. Освен това прегръдката оказва помощ на хората с по-ниско самочувствие да повярват в себе си. Благодарение на своята антистрес функционалност прегръдката оказва помощ и при простуди.

Докосни ме!

Когато двойките се хващат за ръце или се прегръщат, преборват и напрежението от деня. И освен. Така те доста способстват и за положителното сърдечно здраве: пулсът се забавя, кръвното налягане спада, а стресовият хормон кортизол се отделя в по-малки количества. Двойките даже могат да синхронизират посредством докосването своите сърдечни честоти и мозъчни импулси.-->
 обич iStock/Getty Images
Масажът не е единствено разпределяне

Докосванията по време на масаж са освен приятни, те са и ефикасно средство за битка със болесттите. Американски учени са открили, че масажирането на цялото тяло понижава болките и усилва гъвкавостта на пациентите с артрит. При това изгода имат освен тези, които се подлагат на масаж! Процедурата се отразява позитивно и на тези, които масажират.

Бебетата имат потребност от допиране

Масажите могат да оказват помощ на недоносените бебета да усилят тежестта си. А при здравна намеса нежният физически контакт оказва помощ на бебето да преодолее по-лесно болката. Освен че нежните докосвания понижават отделянето на стресовия хормон кортизол, те освобождават и хормона окситоцин, който е виновен за способността ни да обичаме и да се привързваме.
 бебе iStock/Getty Images
Можеш и самичък

За страдание не всеки път в близост има кой да те погали, прегърне или масажира. Затова е значимо да се знае, че човек може и самичък да си помогне: самомасажът също има позитивно влияние. Но при него по-твърдите докосвания са по-ефективни от леките. Спортове като йога и пилатес, при които натискът върху избрани елементи от тялото е изключително висок, имат огромен антистресов резултат.
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР